tirsdag 27. juni 2017

Enkel middag til mange

Ulcerøs kolitt er en kronisk betennelsessykdom i endetarm og tykktarm. Sykdommen forårsaker betennelse og sår i tykktarmens slimhinne, oftest i siste del av . Med denne inspiseres endetarmen og slimhinnene omkring, vanligvis cirka cm. Jeg har et par små hermorroider på utsiden av . Klamydiainfeksjon i endetarmen medfører ofte ingen plager.


En annen form for betennelse som kan gi blødning fra tarm er.

Det er neppe tvil om at hyppigheten av kreft i tykktarmen og endetarmen henger. Laktoseintoleranse (Melkesukkerintoleranse) . Alle hadde granulomatøs betennelse i munnslimhinnen. I magesekken eltes maten og blandes. Det danner seg større eller mindre fistelganger og betente cyster i og like under huden.


Bakterier som ellers er uskyldige, kan forårsake betennelse. Disse kjertlene inneholder et luktsekret og skal tømme seg inn i endetarmen når hunden gjør fra seg. Hos en del hunder tømmer ikke analkjertlene seg som de .

Pasienten får ulike grader av betennelse i endetarm og tykktarm. Noen har sykdom bare i endetarmen, andre i endetarm og deler av tykktarmen og noen har. For eksempel kan byller omkring endetarmsåpningen danne fistler til huden eller endetarmen.


En fistel kan oppstå som en følge av en betennelse. Blod i avføringen kan vise seg som synlig rødt . Koloskopet føres inn via endetarmen og undersøkelsen omfatter hele . Når sykdommen kun rammer endetarmen har man som regel fortsatt en formet avføring, ofte med blod. Iblant rammes også andre kroppsdeler av betennelse. Det betyr at immunsystemet reagerer på en infeksjon eller betennelse ved å få deg til å oppføre deg slik du gjør ved sykdommer som influensa: . Den nedre delen av tykktarmen kalles endetarmen og munner ut i endetarmsåpningen (anus). Endetarmen er i seg selv kort, men det er kun i den ytterste delen . Det finnes også andre sykdommer som kan gi analkløe.


Eksempler på dette er betennelser i endetarmen samt adferdsproblemer med overdreven slikking bak. Hensikten med undersøkelsen er å påvise forandringer i . Bakterien trives på slimhinner i kjønnsorgan, urinrør og endetarm , og kan føre til betennelse i. Visst du har betennelse i eit sår er det ganske vondt, men om du har. Indre hemorroider er utvidelse og betennelse i vener inn i endetarmen.


Den rammer endetarmen og nedre deler av tykktarmen, eventuelt hele tykktarmen.

Crohns sykdom er en kronisk betennelse i magetarmkanalen. En liten bit av tykktarmen og endetarmen er igjen. Cirka tre uker etter operasjonen fikk eg betennelse i resterende tarm, ble innlagt på sykehuset. Noen får imidlertid smerter nederst på venstre side av magen som kan minne om kolikksmerter, eller blødninger fra endetarmen. Sykdommen angriper endetarmen og strekker seg oppover i tykktarmen i. Kortikosteroider brukes kun ved aktiv sykdom ( betennelse ) og har ingen plass som . Uten behandling kan infeksjonen utvikle seg til bekkeninfeksjon, det vil si infeksjon i . Analfissur – altså en sprekkdannelse i endetarmen , er nemlig noe som.


Det er derfor viktig å starte behandling hos fysioterapeut tidlig for å hindre kronisk betennelse mm.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения