mandag 5. desember 2016

Medisiner og alkohol

Er det uheldig å blande legemidler og alkohol ? Det enkle svaret er ja, men som det fremgår av det følgende, blir det kanskje litt for lettvint å svare på den måten. Enkelte legemidler bør aldri kombineres med alkohol , fordi vi vet de kan gi svært uheldige reaksjoner. Dette gjelder blant annet sterke smertestillende medisiner. Men visste du at alkohol kan ha negativ effekt kombinert med flere medisiner ? Farmasøyt Ruben Kufaas Fossli er selv på sommerferie fra Vitusapotek Strømmen .

På sommeren kan det være fristende å nyte et glass eller to, men bruker du medisiner kan alkohol gjøre deg mer syk. I jula blir det ofte litt alkohol , både til fest og til julematen. Men er det trygt å kombinere noen glass med vin eller øl med legemidler? Ifølge en undersøkelse ved Brown University i USA, har to tredeler av de som går på reseptbelagte medisiner , drukket alkohol samtidig. Hva skjer hvis jeg blander alkohol med andre rusmidler?


Er det farlig å drikke alkohol selv om man tar medisiner ? Legemidler og alkohol kan påvirke hverandre når de tas sammen. Når du har drukket alkohol , og alkohol er til stede i organismen sammen med medikamenter,. En ny studie har undersøkt hvor stor andel av personer over år som både drikker alkohol og bruker vanedannende legemidler.

Til sammenlikning behandles prosent av . Mange som skal slutte å drikke bruker en medisin som heter antabus. Den gjør at man ikke tåler alkohol. Man blir veldig dårlig fysisk hvis man drikker når man . Kombinere medisiner med alkohol.


Hei, Jeg var hos fastlegen i dag, men glemte å spørre om det. Jeg skal i en bursdag på lørdag, og vil . Informasjon om legemidler og alkohol. Man bør være svært forsiktig med å innta alkohol om man har inntatt legemidler. Norsk (bokmål), Norsk (nynorsk).


En ny studie avdekker at prosent av personer over år som drikker alkohol også bruker vanedannende legemidler. Alkohol og smertestillende hører ikke sammen – heller ikke dagen derpå. Alkohol er forbundet med mange alvorlige sosiale problemer, herunder vol. Eldre drikker hyppigere enn før og er storforbrukere av vanedannende legemidler.


Det egentlige alkoholmisbruket ( medisin mot alkoholtrang). Mange nordmenn bruker blodfortynnende medisiner , men ikke alle er klar over hva de bør ta hensyn til. Vær forsiktig med alkohol.


Eldre trenger ofte medisiner mot kroniske sykdommer og plager.

Bruk av mange legemidler øker risikoen for bivirkninger, misforståelser og feil. Etanol er en farmakologisk aktiv forbindelse som kan interagere med mange medisiner. Interaksjonene går begge veier: Alkohol kan gi endret . Bruk av laboratorieprøver for pa visning av inntak av alkohol , medikamenter og rusmidler i forbindelse med førerkortsaker.


Høyt rusmiddelforbruk vil ofte medføre. En del av dem som går på kolesterolsenkende medisin , får alvorlige - i verste fall dødelige - bivirkninger. Ny forskning ved Universitetet i Oslo . Beroligende og smertestillende midler, samt en rekke andre medisiner , påvirker. Tar du flere legemidler sammen, eller legemidler sammen med alkohol , kan .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения