fredag 30. desember 2016

Bilder av utslett

Kok opp å la det trekke uten lokk, til alt er mørt, ca. Passer perfekt for å lage hjemmelaget brun saus til kjøttboller , lapskaus , biff-gryter, eller wok med oksekjøtt. Vi bruker kun rene råvarer uten tilsetninger av noe slag. La det småkoke på svak varme under lokk til kjøttet begynner å bli mørt, ca.


Og den kan selvfølgelig lages helt uten kjøtt.

Tips: Blir lapskausen for tykk kan du spe med mer kraft. Middagstips med kjøtt - ferdige middager fra Fjordland. Lys lapskaus med potet , svinekjøtt og grønnsaker.


Lapskausen er helt spesiell i norsk mattradisjon. Og som de spiser oftere. Noen lager den uten kjøtt , andre med kjøttdeig.


Brun lapskaus er go ren tradisjonsmat som er enkel å lage og smaker fantastisk.

TRADISJONER: Brun kjøtt og hakk grønnsaker, la det kose seg i. Ha kjøttet over i en gryte når det er ferdig brunet. Smak til med salt og pepper. Rester av kokt kjøtt kan også gjerne brukes. Hvis jeg spiste kjøtt , ville jeg hatt røkte kjøttpølser i, som hadde gitt lapskausen røyksmak. Server med grovt brød eller . Nå for tiden spiser jeg nesten bare vegetarisk, så jeg.


Du kan også variere med ulike typer kjøtt. Det mest velegnede storfekjøttet er høyrygg, bog uten bein eller bibringe. Fettet tilfører deilig smak, og kjøttstykkene blir utrolig møre og gode når de får ligge og . Det er bruningen av kjøtt og løk som gjør lapskausen brun.


Bruner du kjøttet godt først får du mer smak, fordi vannet i kjøttets overflate . Torsdag: Hjemmelaget kjøttsuppe med oksekjøtt og rotgrønnsaker. Likevel dro jeg fra Hamburg uten å ha smakt byens hamburger. I likhet med den norske lapskausen besto den av kålrot, potet, gulrot og kjøtt.


Lag lapskaus fra grunn av eller bruk rester etter en middag.

Skjær kjøttet i terninger og brun det i små porsjoner. Er det noen som har oppskrift på en go kjapp og billig lapskaus ? Vil du ha lapskausen ganske tykk uten å gjøre den fet, bruk Maisenna Jevner. Man gjør som man pleier når man lager lapskaus , men utelater kjøttet. Bruker man pølse, skinke eller annet kokt kjøtt , har man poteter og. La det simre uten lokk i drøyt to timer, hell på mer vann om det trengs.


Det finnes egentlig bare en stor dødssynd når du lager lapskaus , å lage for lite! Skal prøve uten saltkjøtt idag får se hvordan det blir. Har du kjøtt med bein, kokes alt sammen me og du får ekstra god kjøttkraft. Lise von Krogh lager lapskaus med økologiske grønnsaker hun har dyrket selv. La kjøttet småkoke i et kvarter.


Tok en svipp innom butikken, og hadde store planer om å gå til innkjøp av lapskausblanding og kjøttpølser. Uten å tenke meg om rasket jeg det .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения