fredag 24. mars 2017

Ny tittel jordmor

Landsgruppen av helsesøstre foreslår en ny , kjønnsnøytral yrkestittel på. NSF mener imidlertid at jordmor er en kjønnsnøytral tittel. NØYTRAL: – For oss er det ikke viktig hva den nye tittelen blir.


Helseøstrene har omsider funnet ut hva en ny tittel for dem bør være. Men det er lettere å bytte ut helsesøster enn jordmor. Helseveileder, helsekoordinator og kommunal . Forslaget om å forsøke å finne nye titler på de to yrkene helsesøster og jordmor kommer fra stortingsrepresentanten Kjetil Kjenseth fra Opplan . En fornyet helsesøster- tittel skulle rekruttere flere gutter til yrket. Sykepleieryrket, og spesialiseringene, som helsesøster og jordmor , har . Men jeg syns ikke de skal røre tittelen jordmor. Jeg mistenker at den nok vil bite seg fast selv om noen lager en ny tittel.


Ap i Moss vil si farvel til rådmann og jordmor. Nå er det kjønnsnøytrale titler som gjelder. Bompenger skal finansiere ny riksvei 19.


Den nye utgaven av Jordmorboka er i hyllene, og i den anledninga kan det. Her kan dere komme med forslag til ny jordmor og helsesøstertittel. Og se listen over de forslagene som allerede er kommet inn. Selv om man nok kan kritisere det nye navnet, bør det ikke stoppe et navnebytte. Helsesøster- tittelen er gammeldags.


Vi har fortsatt en del stillinger som mangler kjønnsnøytrale betegnelser, som jordmor og lensmann. Det vi må lære studentene nå, er hele tiden å oppdatere seg på ny. Norges tredje jordmorprofessor , Mirjam Lukasse, fikk tittelen i april.


For eksempel heter det helsesøster og jordmor. Det nye ordet for helsesøster er helsesykepleier. Sykepleier er en praktisk tittel som kan brukes av både menn og kvinner (før het det gjerne sykepleierske om kvinner).


Innføring av nye kjønnsnøytrale titler for helsesøstre og jordmødre vil . Inntil videre vil den omdiskuterte tittelen jordmor forbli uforandret, og brukes. Både helsesøster og jordmor er så konkrete og tradisjonsrike titler i. Fordeling av årsverk mellom yrkesgruppene helsesøster, jordmor , . Denne romanen, som har fått tittelen Jordmor på jorda. Hoem beskriver en tid der nye tanker lever side om side med det gamle. Kontaktperson: Lene Hilleren Spangebu.


Ny tittel på trappene: Han var den første helsebroren - men Christian blir. Tittel : Leiande helsesøster. Det er jo jordmor som går rundt med tittelen mor. Grunnbemanningen består av jordmor , helsesykepleier, lege og fysioterapeut.


Rett til jordmorvirksomhet og tittel. Les mer om vår nye tittel her. Forebyggende helse barn og unge. Orientering om journalføring. Når du har født eller adoptert et . Registrer deg og fyll inn dine persondata.


HAR DU VÆRT HOS OSS FØR, MEN IKKE BRUKT NETTBOOKINGEN?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения