onsdag 1. november 2017

Forkjølelse som ikke går over

Det er viktig å gi kroppen hvile. Hvis du opplever at forkjølelsen ikke går over , at du blir verre, at du har høy feber i mer enn dager eller at du får problemer med. Ofte går forkjølelsen over etter en uke, men den kan også vare lenger. Til tross for at inkubasjonstiden på en forkjølelse vanligvis kun er på 2-dager, føler mange at de ikke blir helt friske.


For de fleste går dette over av seg selv, men det kan ta noe tid. FORTSATT DÅRLIG: Du trodde forkjølelsen var over , men vips så føler. Forkjølelse varer ofte bare noen dager, men kan være plagsom. Det finnes ingen kur mot forkjølelse , men symptomene kan lindres.


Ved hevelse i neseslimhinnen på grunn av forkjølelse eller allergi, stenges . Går du rundt og snørrer og surkler i ukevis uten å bli frisk? Hvis du alt er forkjølet tar det også lengre tid å bli frisk om du ikke sover nok. Tapper du kroppen for krefter kan det gå ut over immunforsvaret ditt.


Influensasykdom går over av seg selv, og det er sjelden legen kan hjelpe til ved en vanlig. Får du en forkjølelse som ikke går over etter en uke, eller har kraftige symptomer eller forverringer underveis, bør du vurderes hos fastlege. HOST, HOST: Er det en forkjølelse som går over av seg selv, eller bør. Dersom forkjølelsen ikke går over i løpet av noen uker, man føler seg svært dårlig , blir tungpustet eller får høy feber bør lege kontaktes.


En forkjølelse er gjerne relativt ufarlig, er vanligvis noe man går og brygger på i. Barn er særlig mottakelige for forkjølelse , dels fordi de ikke har dannet antistoffer mot de enkelte virus. I dag er det derfor ikke uvanlig å ha symptomer på forkjølelse i flere uker,. Den går over av seg selv i løpet av noen få dager.


Med øvre luftveisinfeksjon menes betennelsesforandringer i nese, svelg og luftrør. Mangler: går Fått sommerforkjølelse? Er det ikke typisk at du får sommerforkjølelse midt i fellesferien?


Små barn er som regel mest mottakelige fordi de ikke har et fullt utviklet. Ved feber over fire dager og når tilstanden ikke blir bedre, bør du oppsøke lege. En vanlig forkjølelse går vanligvis over i løpet av en uke. Her er treningsrådene når du ikke er i form. Har man en forkjølelse som i hovedsak går fra halsen og opp (øre-nese-hals-problemer), så kan . Mange tror de har influensa, når de egentlig er forkjølet.


Av og til er det ikke så lett å skille, sier lege Marit Hermansen i. Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon. Fri flyt av bakterier og virus gjør at mange går rundt og hangler om dagen. Siden det ikke finnes medisiner som kurerer forkjølelse retter . Tørrhoste er en irritasjonshoste hvor du ikke hoster opp slim. Først og fremst avtar en forkjølelse som oftest i løpet av en uke eller to. Det gjør derimot ikke allergien så lenge du utsetter deg for det du er . Bare av arten rhinovirus finnes det over forskjellige typer.


Dårlig matlyst, magesmerter og eventuelt oppkast er heller ikke uvanlig, særlig hos barn. Influensa er en virusinfeksjon og går som regel over av seg selv. Ved virusinfeksjoner har man i dag ikke effektive midler som.


Forhøyet CRP over støtter diagnosen bakteriell lungebetennelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения