tirsdag 29. januar 2019

Hepatitt smitte

Noen (men ikke alle) som blir smittet av disse . Sykdommen gir i vår del av . Smitte kan gi akutt hepatitt (leverbetennelse), men kan også føre til en kronisk . Av disse er det særlig hepatitt B-viruset som kan smitte ved sex, og det er derfor bare hepatitt B som vil bli omtalt i denne artikkelen. Kondom beskytter i stor grad.

Det finnes en effektiv vaksine til. Virushepatittene er relativt forskjellige fra hverandre i både smittemåte, behandling og konsekvenser. Mens hepatitt A smitter blant annet ved . Smitte skjer gjennom blo blodprodukter, kroppsvæske og ved ubeskyttet seksuell . Tilstanden ble tidligere betegnet epidemisk hepatitt fordi infeksjonen forekom i epidemier, særlig som resultat av infiserte vannkilder. Noen utvikler kronisk bærertilstand eller kronisk aktiv hepatitt , med chirrose som.


Hepatitt A smitter vanligvis.

HBV er et DNA-virus med mange genotyper. De som er i risikosonen for å bli smittet av hepatitt B anbefales vaksinasjon for å forebygge sykdom. Andre former for smittsom leverbetennelse er . Mange vil kunne få resepten på blå resept. Blant eldre sprøytenarkomane dør flere av hepatitt C enn av overdose.


Vi ble med for å teste folk for sykdommen, og lære mer om smitte og ny . Alle kommuner skal: tilby informasjon om smitteforebyggende tiltak, diagnostikk og behandling (eventuelt henvisning til spesialisthelsetjenesten) for hiv og . Selv om du får behandling, slik at vi ikke kan påvise hepatitt B virus i blodet ditt, . I sjeldne tilfeller kan viruset . Det kan utvikle seg kronisk infeksjon, leversvikt og leverkreft. Normalt skal ikke hepatitt C smitte gjennom sex, men føl deg likevel frem og utvis forsiktighet overfor nye partnere. Bruk kondom for å være helt sikker og ha ren . Ny behandling kurerer hepatitt C. Utfordringen er å nå de smittede. Sykepleierne Tarjei Strand Foshaug og Øystein Sager Backe reiser ut til .

WHOs visjon for hepatittområdet er: En verden der det ikke skjer smitte av hepatitt og alle har tilgang til trygg og effektiv behandling. Jeg vet at viruset kan smitte via . For å forebygge smitte bør man prøve å unngå følgende risikosituasjoner og . Alle pasientene som ble utsatt for hepatitt C- smitte på Universitetssykehuset Nord -Norge er nå sporet opp. Ti personer var smittet. Kriminalomsorgen ønsker å ta i bruk spyttehetter for å forebygge smitte av hiv og hepatitt C. Kyssing og bytte av tannbørste kan spre hepatitt C, viser ny studie.


Følge av akutt hepatitt der kroppen ikke har eliminert infeksjonen. Kan være et reservoar for smitte av andre. Smitter fra uker før til uke etter symptomdebut. Erverves ofte i utlandet, men også i Norge.


Bare de som har fått diagnostisert skader på leveren, får behandling ved hepatitt C- smitte. Illustrasjonsfoto: Colourbox) . Jeg er litt i overkant hysterisk redd for smitte , da med tenke på hepatitt b og C. Kjenner jo som regel til de med blodsykdom, men er veldig engstelig for at jeg . Steinkjer er hastevaksinert mot hepatitt A etter ett smittetilfelle. Situasjonen er under kontroll. Smitterisikoen er særlig stor i visse tropiske og subtropiske strøk.


Hematogen smitte av hepatitt A . Viruset skilles ut med avføringen fra syke personer og smitte kan skje ved . I Norge skjer smitte oftest gjennom injiserende rusmiddelbruk. Hovedsmittekilden er sprøyter . Rusfeltets Fagkonferanse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения