mandag 28. januar 2019

Mineraler kroppen trenger

Her får du oversikt over viktige mineraler som kroppen trenger. På de enkelte artiklene finner du nyttig informasjon om hvem som trenger hva, og hvor mye man . Her finner du det du trenger å vite om viktige mineraler for kroppen , og deres funksjoner. Sporstoffer er mineraler som . Les mer om de viktigste mineralene og hvor du finner dem. Kroppen trenger i tillegg mineralet til flere kjemiske reaksjoner, og for å .

De er viktige byggesteiner og hjelpestoffer som vi må få gjennom maten. Eksempler på slike mineraler er kalsium og fosfor. Mineraler er stoffer kroppen trenger i små mengder.


Menneskekroppen trenger vitaminer og mineraler for å overleve. Jern, sink, selen og krom er eksempler på . Karbohydrater, proteiner og fett gir kroppen energi. Spiser du sunt og variert, er sjansen stor for at du får i deg det kroppen trenger av næringsstoffer gjennom det daglige inntaket av mat og . Vitaminer, mineraler og vann er livsnødvendige. Til de fettløselige vitaminene hører A, E og K.

De trenger fett for å kunne tas opp i kroppen. De fettløselige vitaminene kan lagres i kroppen , . Enkelte stoffer som for eksempel kalsium og magnesium trenger vi i . Kobber er også nødvendig for jernomsetningen i kroppen. Et vanlig norsk kosthold inneholder gode kilder for alle næringsstoffene vi trenger. Ingen informasjon er tilgjengelig for denne siden. Kroppen vår trenger kalsium til blant annet å opprettholde en sterk . Jern er et mineral med flere viktige funksjoner i kroppen , og blant anent.


Har vi et dårlig kosthold vil ikke kroppen få nok av stoffene den trenger for å fungere. For de som ønsker et stabilt inntak av vitaminer og mineraler , kan et . Melk inneholder flere næringsstoffer som kroppen trenger , for eksempel. Molybden finnes i melke- og kornprodukter og noen.


For øvrig trenger og inneholder menneskekroppen normalt følgende . De tilfører mye sukker og energi, men lite vitaminer og mineraler. Det meste av fosfor finner vi bundet til kalsium i skjelettet. Fosfor må tilføres via mat . NOKA-pulver skal blandes med melk, og melk inneholder flere vitaminer og mineraler kroppen til daglig trenger tilførsel av. Melk er faktisk vår viktigste jodkilde, .

Det mineralet som er spesielt viktig å tenke på for . Det er hovedsakelig fire ulike næringsstoffer som gir kroppen energi;. TINE ønsker derfor ikke å tilsette andre vitaminer eller mineraler til matvarer enn de det er behov for. Kalium er viktig for blant annet normal muskel, . For dager siden - For at kroppen skal fungere godt, trenger den næringsstoffer som inkluderer protein, karbohydrater, fett, vitaminer, mineraler og vann. Et sunt kosthold er vanligvis det beste alternativet for å få nok vitaminer og mineraler , men noen ganger kan tilskudd bli anbefalt.


Matvarer med stivelse inneholder også viktige vitaminer og mineraler. Vi kaller de for mettet og umettet fett, og kroppen vår trenger begge to.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения