fredag 25. januar 2019

Kikhoste og jobb

Det var også vanskelig på jobb fordi jeg hostet mer jo mer jeg snakket. Kikhoste forårsaker av bakterier . Han mener det ellers bør gå fint å gå på jobb , selv når man hoster. Blant russ og ungdomselever i Trondheim har det brutt ut kikhoste. Barn under ett år med kikhoste blir ofte innlagt på sykehus. Smittevernoverlegen tror flere vil bli registrert med sykdommen.


For de som har spedbarn i huset eller jobber med spedbarn, er det spesielt . Bakterien fester seg vanligvis i slimhinnen i svelget og lungene. Til nå i år er det oppdaget 1tilfeller av kikhoste i Buskerud. Kommuneoverlege Thrana oppfordrer også de som har mistanke om, eller fått symptomer på kikhoste , om ikke å gå på skole, jobb eller . Det har brutt ut kikhoste i Lier. Det rapporteres via MSIS-meldinger ganske mye kikhoste i Hamarregionen.


I tillegg til tv- jobben hadde jeg en stor lidenskap for trening. Så fikk også jeg kikhoste. Jeg ble frelst på yoga og. Vi har registrert nokre tilfelle av kikhoste i Lindås dei siste vekene, og har samla råd til ulike grupper.


Heldigvis er kikhoste blitt en ganske sjelden sykdom, . Mangler: jobb Mer enn ti år siden du tok vaksine? Stadig flere tenåringer og unge voksne får kikhoste. Vaksinen varer ikke så lenge som tidligere antatt, og det anbefales å ta en ny . I januar har det vært flere tilfeller enn på noen enkelt . KOMMUNEOVERLEGE: Yvonne Hagerup Minsaas jobber på.


Fra høsten skal skolebarn tilbys vaksine mot kikhoste. Daglig blir det meldt om til tilfeller av sykdommen, som fører til kraftig og smertefull . Minst barn er smittet av kikhoste i Lødingen, som derved er hardt rammet av en landsomfattende epidemi. De som jobber med kloakk bør også være godt beskyttet mot stivkrampe.


Norge gjør at Folkehelseinstituttet anbefaler vaksine mot kikhoste også for voksne. Og – tre av fire som jobber innenfor helsevesenet, svarer at de ikke har fått informasjon om behovet for revaksinering mot kikhoste. Ifølge kommunikasjonsavdelingen til departementet jobber de nå . Hos uvaksinerte varer sykdommen i 6-12 . Cormit Avital (37) fra Australia har aldri hatt troen på vaksiner. Hun har begrunnet skepsisen med at hun er ung, frisk, trener mye og spiser . Noen elever ved skolen har nylig fått behandling for kikhoste. De fleste medelevene har fått vaksine mot sykdommen, men de kan likevel få . Flere elever ved Vennesla skole har fått påvist kikhoste.


Odd Inge Rønning Uleberg. Ingen skal jobbe ufrivillig deltid lenger i Vennesla . Arne Asphjell fikk et alvorlig tilfelle av kikhoste som baby. Moren fryktet at han kom til å dø.


Bildene er tatt seinere i . Om jeg ikke hadde visst at denne damen hadde kikhoste. Generelt anbefales alle å være vaksinert mot stivkrampe, difteri, kikhoste og . For andelen som tar influensavaksine er det en markant økning fra før og . Slår kikhoste -alarm i Bærum og tar kontakt med barnehagene. I fjor økte antallet til 144.


Etter grunnvaksinering som barn, trengs kun en oppdateringsdose hvert tiende år. Finnes som enkeltvaksine, men også i kombinasjon med polio, kikhoste og . Helsestasjonen gjør en viktig jobb for forebygging og oppfølging av barn i potensielt vanskelige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения