fredag 28. oktober 2016

Kan man få vannkopper igjen som voksen

Lommelegen får ofte henvendelser med spørsmål om man kan få vannkopper flere ganger. Hverken som barn, ungdom eller voksen. Vannkopper er en barnesykdom, men alle kan få vannkopper.


Som voksen kan du få feber. Hvis du har hatt vannkopper én gang, kan du ikke få det igjen. Jeg lurer på om man kan få vannkopper mer enn en gang?

VANNKOPPER : Visste du at voksne ofte blir hardere rammet av vannkopper enn barn? Hva kan årsaken til at noen ikke får sykdommen som barn være? Man kan se for seg at personer som ikke har oppholdt seg i slike miljøer, da særlig i barnehage,.


Disse sexfantasiene går igjen hos oss kvinner . De fleste barn får vannkopper i løpet av småbarnsalderen, og de blir derved varig immune. Sykdommen forekommer også hos voksne. Det hender derfor at man påviser antistoffer hos personer som ikke vet at de har gjennomgått.


KOPPER: Slik ser Tore ut etter utbruddet av vannkopper.

Jeg var smittet, sier Ingebrigsten til Nordlys. Hvis man får vannkopper som barn får man vanligvis mindre utslett og blir mindre. På apoteket kan du få kjøpt Hvitvask NAF mot kløe, men det finnes ikke gode. Hvordan får man vannkopper ? Når kan du gå tilbake igjen til barnehage og skole etter at du har hatt . I tillegg inneholder blemmene man får ved helvetesil smittsomme virus som kan. Alle som har blitt bra igjen etter en infeksjonssykdom, men som fremdeles har . Det er også mulig å bli smittet av voksne som har utbrudd av helvetesild.


Etter dette er det allmenntilstanden som avgjør om barnet er klart for barnehagen igjen. Det arter seg vanligvis som en uskyldig barnesykdom med utslett, men kan være. Hos personer med redusert immunforsvar kan vannkopper ha et meget alvorlig. De fleste har hatt vannkopper som barn, men 2- av voksne har ikke hatt . De fleste får sykdommen i småbarnsalderen og man er vanligvis immun etter gjennomgått sykdom. I løpet av uke er de fleste barn med normalt immunforsvar friske igjen.


Voksne blir gjerne hardere rammet enn barn. Det starter med feber, og ett døgn etterpå får de aller fleste et utslett, som. Han ble KJEMPESYK, mens jeg var oppe å gikk igjen etter et par dager.

Hvis man en gang har hatt vannkopper , kan man ikke få vannkopper igjen. Verken som barn, ungdom eller voksen. Viruset som gir vannkopper heter Varicella zoster.


Barn rammes langt mildere enn voksne , men sykdommen kan være dødelig for. Hos barn og voksne med nedsatt immunforsvar kan infeksjonen få et . Det er derfor svært sannsynlig at barn får vannkopper en eller annen gang i. Det er imidlertid slik at man kan få en annen sykdom med blemmer som skyldes. Når vannkopper går hos barna i en familie, hender det at større barn eller voksne i nærheten.


Det skyldige viruset gir først vannkopper , men i verste fall kan det samme viruset dukke opp igjen og gi. Ved voksen alder har over hatt sykdommen. Noen igjen kan få infeksjon av viruset i sentralnervesystemet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения