onsdag 26. oktober 2016

Gamle navn fra vikingtiden

Dette er navn med opprinnelse i vikingtiden og middelalderen. De kan være laget av deler av gamle navn , som Eldar og Solgunn. I denne kategorien er kun navn med norrøn opprinnelse inkludert, det vil si navn med opprinnelse i perioden ca. Se også Kategori: Navn med . Kvinnenavn , Land hvor navnet er mye brukt.


Her er navnene som virkelig vil skille seg ut i barnehagen. Velklingende - På vikingtiden ble det laget mange nye navn som for eksempel Sigmund og Sigrun, men så ble det nesten ikke. Gamle , norske tradisjonsnavn. Vi kjenner alle til historiene om Odin, den aller mektigste blant de gamle , norrøne gudene.


Likevel er det ikke sikkert det er ham de har hatt i . Men jeg kan ikke så mange, kan dere noen flere? Leter du etter etter et norrønt navn til en gutt? På denne siden finner du en alfabetisk liste over de vanligste navnene.


Han trekker fram det å kombinere deler av flere navn som en fin måte å. VINNEREN: - De norrøne navnene Tor, Odin og Balder er de mest. Da fikk bøndene vite om vikingtiden , norrøn mytologi og gamle navn. Normandie hadde bakgrunn fra England.


Navn som kan skrives på ulike måter er slått sammen. Mangler: gamle Professoren bak de norske barnenavnene - Forskning. Munch kjempet hardt for disse norske navnene på midten av. Når navn bare blir gamle nok, så blir de som nye. En forumbruker spurte etter bestefars- og oldefarsnavn, og fikk mange svar.


På den norske sosialtoppen under vikingene var navnene med. Slikt som de gamle nordiske navnene , ble også . Et gammelt dansk navn fra vikingtiden. Gisla, Fra den gamle danske språk, antatt å være en versjon av Gisla. Et navn fra vikingtiden.


Det var overraskende at de norrøne navnene lå så klart i teten. Noen av disse månedsnavnene antas å være meget gamle. Jonas Kjeldstadlis gästsida 4. Skipsnavn fra Vikingtiden og Middelalderen. I eldre tider var det skipsnavn fra gammelt. Dette er et betydelig yngre navn enn Tau, og må ha oppstått etter vikingtiden.


Hege, Sindre og Sondre er gamle telemarks- navn. Ullinsin, det gamle navnet på kirkestedet og prestegården i Vågå. Det viser at Frøy og Frøya må ha vært mye dyrka i vikingtida , sikkert for å . Til naturnavn hører både meget gamle og ganske unge navn.


Vin- navnene tilhører i all hovedsak perioden før vikingtid , og mange kan . Tvedt og tveit- navnene går også trolig tilbake til vikingtiden. Navnet er valgt fordi det er et gammelt landskapsnavn med historiske røtter fra vikingtid og middelalder. Hva har fremtidens Viken-region til . I den østlige delen av vikingenes verden oppsto to lange handelsruter som forbandt. Roslagen, et gammelt navn på .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения