mandag 24. desember 2018

Solbrent i solarium

Slik ser magen til Birgithe Østensen ut to dager etter at hun ble kraftig solbrent. Karin Grønn Madshus Journalist. Hva kan du gjøre for å pleie solbrenthet ? Når sola endelig varmer og vi kan.


Solarium gir ingen beskyttelse mot solbrenthet.

Skylstad Kvernebo forteller at vi får . Det anbefales absolutt ikke, verken med hensyn til solbrenthet eller eventuelle. Større risiko i solarium Lill Tove Nilsen, forsker ved Statens . UVA-stråler: Gir raskt, men kortvarig brunfarge, herder ikke huden. Gjør huden solbrent når det er nok av strålene, som i solarier.


Det er vesentlige forskjeller på å sole seg i solarium og i naturlig sol. Sol er bra for helsa i små mengder, men vi må unngå å bli solbrent.

Det er 18-års aldersgrense for bruk av solarium i Norge. Faktisk er solariumsstrålene oftest mye mer intense enn naturlig sol i Norge, . Soling i sol og solarium er kreftfremkallende. I hvilken grad blir du brun?


Australia har allerede innført et forbud mot solarium, og nå mener en australsk. Hun vil ha fokus på farene ved å bli solbrent i solarium. Du kjenner din hud best – blir du lett solbrent , eller tåler du å være en dag ute . Er det viktig å sole seg i solarium før sydentur? Ja, ved å sole seg litt i solarium før man. Hva gjør jeg hvis jeg blir solbrent ? Hvis du har vært uheldig og blitt . Statens strålevern fraråder bruk av solarium for å bli brun, da forskning viser at bruk av.


Selv om Sydensolen er dobbelt så sterk som Sørlandssolen er det faktisk flere nordmenn som blir solbrent i Norge (prosent) enn på ferier til . SOLBRENT : Solkremslurv kan føre til rød hud. Norge er på verdenstoppen i forekomst av føflekkreft, likevel er det mange som tar solarium.

Mye soling og å bli solbrent øker risikoen for hudkreft. Illustrasjonen viser de årlige dosebidragene for UV-stråling fra sol og solarier til befolkningen, gitt i kilojoule per kvadratmeter. Risikoen forbundet med soling, både i sol og solarium , avhenger av:.


Noen ganger solbrent , flassing, Sjelden solbrent , Aldri solbrent. Du må drikke mye tran for å få like mye vitamin D som fem minutter i solarium , sier. SOL: Forsker Johan Moan anbefaler sol, men ikke så mye at du blir solbrent.


Høres ut som han har trykket ikke nå. Ellers må han jo ha gjort en innstilling slik at du ikke kan sende venneforespørsler mer, men dette er lite . Dette er den vanligste formen for solinflammasjon, og de fleste av oss har opplevd å bli solbrente en eller flere ganger. Det er likeledes farlig å bruke solarium til man blir solbrent , mens moderat bruk av . Vinterblek hud tåler sola ekstra dårlig. Solbrent er en tilstand hvor huden har blitt . Skal til Syden i august, så tenkte å ta litt solarium før jeg drar. Man kan bli solbrent både gjennom solarium og naturlig soling.


Med andre or av alle negative følger solarium kan gi, går jeg. Naturell yoghurt fungerer veldig bra!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения