fredag 28. desember 2018

Overvekt og fedme

Studier viser at omtrent hver femte voksen person i Norge har en kroppsmasseindeks (KMI) på mer enn 3 som er definisjonen på fedme. Når vi bruker begrepene overvekt og fedme , mener vi vanligvis: Tilstander hvor det er et overskudd av fett på kroppen i. Overvekt og fedme øker risikoen for en rekke sykdommer. I verste fall kan man dø av sykdommene det medfører.


For mange byr ikke overvekt . Forebygging, utredning og behandling av overvekt og fedme hos barn og unge. Nasjonal faglig retningslinje. Forekomsten av overvekt og fedme øker også i alle aldersgrupper i Norge. En økende andel av befolkningen er overvektig , eller har fedme.


Status og utvikling for overvekt og fedme hos barn, ungdom og voksne. Forskjeller mellom grupper i befolkningen. Helserisiko knyttet til fedme. Temaside med faktaark og forskningsnyheter om overvekt og fedme.


I tråd med det som er nevnt ovenfor kan styrketrening med vekter være egnet i behandlingen av overvekt og fedme. Under slik trening hender . Norge skal rapportere og blir målt ut ifra utvikling av overvekt og fedme blant ungdom og voksne. En balanse mellom matinntak og fysisk aktivitet er avgjørende for om en går opp eller ned i vekt.


Med samtidig økende grad av fysisk inaktivitet . Fedme er en medisinsk tilstand der overflødig kroppsfett har samlet seg slik at. ICD-10-kode ‎: ‎E 2. En hører ofte at overvekt og fedme (og overvektig og fet ) brukes om det samme. Men er det egentlig helt riktig?


Stadig flere passerer grensen for det som WHO definerer som overvekt og fedme. Dette er alvorlig siden overvekt er forbundet med økt risiko for en rekke . Ved å ha en sunn kroppsvekt og unngå vektøkning kan kreftrisikoen reduseres. De psykiske problemene er knyttet til selvbilde og ens egen opplevelse av å ikke . I denne oppgaven har jeg tatt for meg temaet hvordan kan kosthold forebygge overvekt og fedme blant barn . Biologiske forhold og livsstil gjør vektreduksjon vanskelig. SAMFUNNSKOSTNADER FORBUNDET MED OVERVEKT OG FEDME.


De siste tiårene har man sett en betydelig økning i forekomsten av overvekt og fedme i den norske befolkningen, noe som må forklares gjennom endrede livsstil - . For å sikre riktig utredning og behandling av barn med . Mer informasjon om overvekt. Du kan lese mer om overvekt på helsenorge. Her kan du lese mer om overvekt.


Fant du det du lette etter? I USA og Saudi-Arabia har flere enn hver tredje person nå fedme. Personer med BMI over har fedme (er svært overvektige ). De negative effektene overvekt og fedme har på helsen, er vidt forskjellige.


Les om hva de innebærer, og hvordan du kan forebygge dem. Svangerskap og fødsel forløper seg som regel helt fint for de fleste gravide som er overvektige. Samtidig ser vi at overvekt betyr økt risiko for komplikasjoner og . Også blant barn og unge i Norge har forekomsten av overvekt og fedme økt . Verdens helse organisasjon (WHO) har estimert at overvekt problematikken .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения