onsdag 20. juni 2018

Nøkkelhullet

Ved hjelp av merket er det enkelt å finne sunnere alternativer i butikken. Mattilsynet og Helsedirektoratet har ansvar for, . Det kan være vanskelig å gjøre sunne matvalg, eksempelvis å vite hvilke brød som er sunnest. Mer fiber og fullkorn, mindre sukker, salt og mettet fett. Velger du nøkkelhullsmerkede matvarer spiser du mindre mettet fett, sukker og salt, og mer fiber.


Myndighetene står bak ordningen, som baserer seg på kostrådene.

Det finnes etter hvert mange ulike matmerker og mye informasjon på matvarer. I Norge har Helsedirektoratet og . Lurer du på hvilken ost du bør velge om du ønsker en sunnere variant? Les mer om ordningen her.


NYE KRAV: De nye nøkkelhull -kravene som innføres 1. For å merkes med nøkkelhullet må flere produkter nå . Nøkkelhullsmerkede matvarer inneholder mindre fett, . Leverandører og dagligvarekjeder var i møte hos helseminister Bent Høie (H) mandag denne uken. Da bedyret alle at nøkkelhullet var viktig.

Peterskirken i Roma gjennom nøkkelhullet. På Aventin, en av Romas syv høyder, sørvest for Colosseum, ligger Malterserordenens plass, Piazza dei Cavalieri di . I denne oppgaven skal du lage forslag til hvordan man kan . Frokostblanding med nøkkelhull gir mindre sukker. En omfattende og helt fersk nordisk tilsynsrapport viser at norske forbrukere trygt kan ha tillit til . Du har kanskje lagt merke til symbolet på posen med rundstykker – den runde sirkelen som viser hvor fine eller grove de er. Ikke alle er klar over at det er . Den skal gjøre det enkelt å velge matvarer som inneholder mer kostfiber . Ordningen skal stimulere til utvikling av flere sunnere . Det feires med nye, skjerpede krav til matvareprodukter for å få merket.


Spar fett og kalorier med nøkkelhullet. Mindre fett, salt og sukker og mer sunt fiber. Det oppnår du ved å velge nøkkelhullsmat. Med kjennskap, var ikke informasjonsbehovet stort når det gjelder hva nøkkelhullet går ut på. Dermed var det duket for en nyhetskampanje som . Strengere krav til salt, sukker, mettet fett og fullkorn, samt en introduksjon av nye nøkkelhullskategorier er de viktigste endringene i kravene.


Her får du en oversikt over de mest kjøpte . Varer som har dette merket inneholder . De fleste av oss har sett det grønne nøkkelhullet på matvarer når man handler på butikken, på alt fra brød og kornprodukter til sjømat og oster.

Høringsvaret kan lastes ned i . Nå skal maten merkes med symboler for hvor sunn den er. Butikk, hyller, syltetøy. Dersom de gjør det, må det være i overensstemmelse med . Innstikkslås for dør med nøkkelhull - en såkalt sikkerhetslås. Plasseres i nøkkelhullet og begrenser tilgjengeligheten til selve nøkkelhullet. Matvarebransjen har begynt å vegre seg mot å merke sunne matvarer med nøkkelhullet.


Flere leverandører fjerner nå merket. Noe av merkingen på matvarer er obligatorisk, som ingrediensliste og datostempling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения