fredag 29. juni 2018

Årets influensa

Det verker i kropp og hode hos folk over det ganske land. Informasjon til allmennheten og helsepersonell om influensa og sesonginfluensa. Spørsmål og svar om influensa. Forekomsten av influensa økte fram mot jul, men det meste av influensautbruddet ligger fortsatt foran oss.


Toppen ventes i siste halvdel av . Hva er forskjellen på influensa og forkjølelse?

Influensaen er her: spørsmål og svar om årets virus. Vi er alle vant til vinterforkjølelsene. A, H1NI-viruset, og det skiller seg ut fra influensa B som rammet de eldre hardest i fjor.


Nå er årets influensasesong i gang. Dette vet vi så langt om årets sesonginfluensa. Vi når nok toppen i slutten av . Advarer mot kraftig influensa.


Snart kommer årets influensa , og de viktigste forebyggende tiltakene er å vaksinere seg god tid i forveien og være nøye med håndhygienen. De siste ukene har det vært en merkbar økning i dødelighet blant eldre over år.

En sannsynlig årsak til dette er at årets influensa rammer eldre særlig hardt. Lær deg forskjellen og les alt du bør vite om influensa varighet, smitte, inkubasjonstid. Det er fortsatt ikke for sent å vaksinere seg. Flest blir trolig syke i slutten av februar. Foto: Gorm Kallestad , NTB scanpix . Er det noe i at menn blir veldig, veldig syke.


Den verste influensa -tiden er ennå foran oss. Neste uke kommer den til Rogaland. Barn og voksne som jobber i er faresonen. Vaksinen inneholder beskyttelse mot tre ulike typer virus og er satt . Eldre personer i risikogruppene er mest utsatt for å bli alvorlig syke av influensa. De som er i risikogruppa og ikke har tatt vaksine, må gjøre det nå hvis det skal ha noen hensikt, oppfordrer smittevernoverlege Mikal Tønsaas i . Skövde Årets influensa är tuff.


I motsetning til i fjor vil ikke den eldre befolkningen bli rammet hyppigst av influensa. Og det er fremdeles ikke for sent å ta årets influensavaksine , selv om det haster: Vaksinen trenger å virke i cirka dager etter at den er satt for . I en ny studie har forskere sett på gravide som fikk influensa under. I fjor var det den eldre befolkningen som oftest ble rammet av influensa.


I år er det to grupper som rammes av influensa.

Over hele landet er nå folk begynt å bli syke av årets influensa. Men det er fortsatt ikke for sent å ta vaksine. For de aller fleste av oss vil influensa være ubehagelig, men ikke farlig, og infeksjonen går . Vad vet vi om årets influensa ? Folkehelseinstituttet regner med at årets influensatopp kommer i slutten av februar.


Er du over år eller i risikogruppen . Vilka symptom får man av influensa? I månedsskiftet november-desember bryter . När du får influensa är det vanligt att du plötsligt får hög feber, huvudvärk, muskelvärk, halsont, hosta och röda .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения