onsdag 6. desember 2017

Vaksine polio

Poliomyelitt ( polio ) forårsakes av poliovirus av type eller og rammer bare mennesker. Infeksjonen fører i de fleste tilfeller til . Vaksinen som brukes i 2. Polio er en svært smittsom virussykdom som kan forårsake hjernehinnebetennelse eller lammelser. Etter vel år er den fryktede sykdommen utryddet over store . Polio var tidligere en utbredt sykdom i Norge, men takket være et omfattende. FHI ny dose dersom det er mer enn år siden forrige vaksine.


Det anbefales oppfriskning av vaksine mot difteri, stivkrampe,. Les: Ber nordmenn ta polio - vaksine på nytt. Syriske barn får vaksine mot polio i en flyktningleir i Libanon. Borgerkrigen i Syria har fått den smitsomme sykdommen til å blusse opp igjen. Ikke alle vaksinene du får som barn, gir beskyttelse livet ut.


Folkehelseinstituttet anbefaler derfor at voksne tar vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio. Alle voksne bør friske opp vaksinen mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio ( DTP- vaksine ) hvert 10. Da beskytter du deg selv og de nærmeste rundt deg mot . Flere hundre barn døde før polio - vaksinen ble innført.


Når barnet er måneder får det sin første dose vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste, poliomyelitt, . Den inaktiverte poliovaksinen kan gis samtidig med andre vaksiner , men vaksinene må da settes på forskjellige steder, f. Hvordan virker en vaksine ? Vi vaksineres for å få immunitet mot smittsomme sykdommer uten å måtte gjennomgå sykdommen først. Jeg er bekymret hvis skepsisen til vaksiner er i ferd med å bli sterkere i. DTP- polio -Hib og vaksine mot pneumokokksykdom. De aller fleste av oss er allerede vaksinert mot polio og stivkrampe gjennom det offentlige barnevaksinasjonsprogrammet.


En kortfattet beskrivese av hvordan de forskjellige vaksiner skal doseres. Polio : Polio imovax, ( Polio Sabin, oral levende vaksine , brukes ikke her). Det er anbefalt påfyll av vaksine mot polio , difteri, stivkrampe og kikhoste hvert 10.


Disse vaksinene er en del av barnevaksinasjonsprogrammet, men vaksine. Boostrix- polio er en vaksine som inneholder . Prisliste vaksiner og konsultasjon. Betaling ved bruk av kort. Polio , poliomyelitt, er en akutt smittsom infeksjon med poliovirus.


Det finnes ingen behandling for polio , men det finnes en effektiv vaksine. To små dråper til en kostnad av rundt en norsk krone, kan redde flerfoldige liv. Gjennom barnevaksinasjonsprogrammet får barn tilbud om vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio på 2. I det nasjonale vaksinasjonsprogrammet tilbys elever i 2. FHI anbefaler alle å ta oppfriskningsvaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio hvert tiende år, uansett reisemål.


Kan vi klare det samme . Basisvaksinert mot tetanus og med korrekt intervall. Ved Reisemedisinsk senter kan vi tilby deg følgende vaksiner. Finnes som enkeltvaksine, men også i kombinasjon med polio , kikhoste og stivkrampevaksine . Voksne som ikke er vaksinert med inaktivert poliovaksine bør tilbys vaksine.


Enkeltkomponentvaksine mot polio (IPV) leveres ut gratis til voksne asylsøkere. For en detaljert oversikt over hvilke vaksiner du trenger når du skal til utlandet, finner du en fullstendig oversikt her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения