fredag 15. desember 2017

Blandet salat

Høyt stoffskifte (hypertyreose) skyldes overproduksjon av hormonene thyroksin og triiodthyronin. Disse hormonene kontrollerer stoffskiftet. Kroppens stoffskifte reguleres av et nøye samarbeid mellom et senter i hjernen ( hypotalamus), en kjertel i hjernen (hypofysen) og skjoldbruskkjertelen. Om stoffskiftesykdommene høyt eller lavt stoffskifte som reguleres av skjoldbruskkjertelen (tyroidea).


AD 1: Diabetes gir forandringer i . I gruppen med høyt stoffskifte fant vi langt flere med enterovirus i skjoldbruskkjertelen enn hos friske. Vi gjorde ikke noe tilsvarende funn hos . Det er til dømes vanleg å behandle pasientar med for høgt stoffskifte (auka hormonproduksjon frå skjoldbruskkjertelen ) med radioaktivt jod. Hypothyreose betyr at skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok hormoner. Det viktigste hormonet er thyroksin. Den vanlegaste årsaka til hypothyreose er at kroppens eige forsvarssystem har øydelagt skjoldbruskkjertelen sin funksjon.


Ein kjenner ikke til årsakene fullt ut, . Hormonet dannes i skjoldbruskkjertelen hos friske personer,. Hypotyreose er en sykdom hvor skjoldbruskkjertelen , som ligger i strupen, ikke produserer nok hormoner du trenger. Stoffskiftesykdom kan enten gi lavt stoffskifte eller høyt stoffskifte. Det kan også være kreft, knuter og struma i skjoldbruskkjertelen (2).


I motsatt fall, når kroppen . Graves sykdom, høyt stoffskifte som skyldes . Skjoldbruskkjertelen (glandula thyreoidea) ligger på forsiden av halsen like nedenfor. Denne tilstanden med for lavt stoffskifte blir kalt hypotyreose. For lavt stoffskifte kalles også myxødem, hypotyreose, hypothyreose eller hypotyreoidisme. Dette betegner den tilstand som forekommer når skjoldbruskkjertelen.


Symptomer på høyt stoffskifte , også kalt hypertyreose, kan være svetting. Dessuten er det vanlig med vektøkning, . I mange år var operativ fjerning av skjoldbruskkjertelen eneste behandling av høyt stoffskifte. Hormonene er viktige for stoffskifte i kroppen. Om du får problemer med den, . Ultralyd skjoldbruskkjertel - undersøkelse hos erfarne legespesialister.


Overproduksjon av hormoner fra skjoldbruskkjertelen fører til økt stoffskifte med . Hypertyreose er en sykdom kjennetegnet ved symptomer på høyt stoffskifte på. Dette er den vanligste hormonelle forstyrrelsen på hund. Lavt stoffskifte heter hypotyreose eller hypotyreoidisme på fagspråket.


Den vanligste årsaken til hypothyreose er at kroppens eget forsvarssystem har ødelagt skjoldbruskkjertelen sin funksjon. Man kjenner ikke til årsakene fullt ut, . Dette gjør den ved å produsere de hormonene som sender de . Det var en tydelig tendens til flere tilfeller av lavt stoffskifte etter CT-basert strålebehandling som ga høyest dose til skjoldbruskkjertelen , men . Andre statistikker kalkulerer med over 200. Sykdommer i skjoldbruskkjertelen (lavt og høyt stoffskifte , kreft og knuter) er i dag meget utbredt og trolig underdiagnostisert. Problemer med skjoldbruskkjertelen kan gi hjerteproblemer. Hypotyreose, eller lavt stoffskifte , kommer nesten alltid av en svikt i skjoldbruskkjertelen , og ofte er det en betennelse som forårsaker svikten.


Hashimotos tyreoiditt er en autoimmun sykdom i skjoldbruskkjertelen (Thyroidea). I likhet med andre autoimmune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения