torsdag 21. desember 2017

Student gravid

Som gravid student er det mye informasjon å sette seg inn i når det gjelder både økonomi og studier. Her er en oversikt over det du kan få av økonomisk støtte . Mange studenter blir gravide eller får barn i løpet av studietiden. Da er det greit å vite hvilke regler som gjelder!


Vi har her samlet praktisk informasjon og litt om økonomiske . DOBBELT OPP: Studentene Ingrid Gotvassli (22) og Joachim Martinsen (23) i Oslo fikk barn denne uken.

Vi er veldig takknemlige for at vi får . I praksis er ikke dette særlig ulikt regelen for fødselspenger, . Er du student og gravid , tjener du ikke opp rett til fødselspenger og permisjon som arbeidstakere generelt. Men du har likevel krav på penger . Jeg er student , gravid og får ikke støtte fra lånekassen dette semesteret grunnet forsinkelse i studieprogresjon, fra tidligere år. Etter som jeg har skjønt rekker jeg . Lurer på mine rettigheter som gravid student.


Min situasjon: år, samboer og uker på vei med første barnet. Retningslinjen er for gravide ansatte og studenter og for deres ledere.

Foto med tillatelse fra Studio Vest (studiovest.no). En problematisering og redegjørelse . En student som får barn under studiene, skal gis rett til permisjon fra studiene under svangerskap og til omsorg for barn. I permisjonsperioden har studenten . Friske gravide kvinner som ikke kan fortsette å jobbe under svangerskapet fordi det kan medføre risiko for barnet, kan få svangerskapspenger. Kan man få noe støtte og hvordan er det å være gravid som student ? Bor med kjæresten som er i full jobb, selv så har jeg ingen jobb. Av Inger Høyvåg Kalgraff, sosionom.


Rettigheter fra Statens lånekasse for utdanning. Du kan i enkelte situasjoner søke om permisjon fra studiet. Dersom du har vært student de siste fire månedene før fødel, har du rett på foreldrestipend fra lånekassen.


Har du studert frem til juni og føder i . Hvordan orker dere alt dette? Vi har spurt Liv Hanne (28) og Nejma (27) om dette. Vil gi studenter AtB-rabatt i svangerskapspermisjonen.


Gravide har de samme kostnader som andre, minst, og da blir det feil at vi tar fra dem . Selv er jeg student på Høgskolen i Telemark, med termin 08. En student som er gravid , har rett til utsatt eksamen hvis eksamensdato er i perioden mellom tre uker før termin og seks uker etter fødsel.

Jeg lurer på en del ting angående det å være student og få barn. Jeg begynner selv legestudiet til høsten, men år å vente på barn . Permisjon betyr at du ikke benytter deg av studieretten din i et helt semester og kun er passiv student. Hvis du skal ha permisjon, skal du ikke semesterregistrere. Det innebærer også studenter som er gravide eller som har barn. Studenter under utdanning kan få foreldrestipend fra Lånekassen.


Ombudet konkluderte med at et universitet diskriminerte en student i. Ombudet mente kvinnen ble stilt dårligere på grunn av graviditet og vektla at kvinnens . Blir du gravid når du er student , kan du ha rett på foreldrestipend og forsørgerstipen basert på studiebelastningen og andre relevante vilkår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения