torsdag 28. desember 2017

Dåpskort fra faddere

For dag siden - Nødetatene rykket søndag kveld ut til melding om brann i et nybygg i Hov. Politiet fikk melding om brannen klokka 21. Registrering av lynnedslag har lang tradisjon i Norge. Det kan forekomme overspenning i det elektriske anlegget og hva som er koblet til dette pga lynnedslag.


Overspenning kan også komme ved inn- og utkobling . Bergensbanen er stengt mellom Finse og Voss etter lynnedslag. Flere andre steder i landet har lynet startet branner. Må stenge Gupu etter lynnedslag. HOLDER STENGT: Gupu er et populært sted å besøke for turgåere.


Denne helgen blir det imidlertid ingen . Er det nødvendig å trekke ut støpselet av stikkontakten i frykt for lynnedslag ? Ekspertenes råd er klare. Disse forholdsreglene bør du ta når det lyner. Ifølge meldingene til brannvesenet var det svilukt og røyk i huset etter lynnedslaget , men da nødetatene kom frem, var det udramatisk. Vurderer å rive pipe etter lynnedslag.


En pipe som trolig ble truffet av lynet måtte plukkes ned av brannmannskaper på Tøyen i kveld. Hvordan oppstår et lynnedslag. Om sommeren er det ikke bare sola som kommer, men også lyn og torden. Firkantene markerer registreringsstasjoner, kryssene lynnedslag.


Det heter seg at med lynnedslag om sommeren, øker risikoen for brann til jul betraktelig. Vi forteller sammenhengen her. Lyn og torden er både skremmende og fascinerende: Men hvordan unngå lynnedslag og hvor langt unna er egentlig tordenværet?


Torsdag var det værmessig turbulent for østlendinger og sørlendinger. Tusenvis av lynnedslag ble registrert, og kraftig torden drønnet over . Tog og fly sto stille, trær ble splintret, en jente ble rammet av lynet og vannet . Man har alltid blitt fortalt at støpselet til elektronikk bør trekkes ut av stikkontakten når tordenvær passerer hustaket, i tilfelle lynnedslag og . Meteorologisk institutt oppga tidligere torsdag at det til da hadde vært registrert rundt 16. Uværet er ventet å fortsette utover . Her er et lynnedslag sett fra Oslo. LYNNEDSLAG : Det er meldt kraftige regn-, lyn- og tordenbyger flere steder i landet, og det kan være lurt å ta noen forholdsregler. Det betyr at elektriske dingser får mer strøm i seg . Formentlig er årsakssammenhengen et lynnedslag.


Lynnedslag etter lynnedslag skapte trøbbel natt til søndag . Det har truffet ventilasjonen på et soverom. En jente som sto ved vinduet i huset sitt, fikk en skade i fingeren etter at lynet slo ned rett utenfor. De fleste husker å trekke ut strømkontakten til TV-en når de drar på ferie, men glemmer annet elektronisk utstyr.


Husk at lynnedslag kan koste . Full fyr i andre etasje etter lynnedslag. Videologo VIDEO OG TEKST. Torsdag blir Sør-Norge preget av høye temperaturer og mye regn. Kanskje kan det også dukke opp tornadoer, ifølge Storm-meteorolog Olav . LYN: Politi- og brannvesen måtte torsdag kveld fjerne en pipe på en bygård i Oslo.


Den var trolig truffet av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения