fredag 28. juli 2017

Influensa komplikasjoner

Alvorlig sykdom som for eksempel lungebetennelse, sepsis og hjernebetennelse er fryktede komplikasjoner. Særlig har eldre personer, astmatikere og personer med svak helse en høyere risiko for alvorlige komplikasjoner i forbindelse med influensa. Svært smittsom infeksjon forårsaket av influensavirus.


Viruset forårsaker nå en pandemi av influensa. Vi gir her en oversikt over symptomer, komplikasjoner , utsatte grupper, diagnostikk og . Ifølge Folkehelsetinstituttet tilhører nær million mennesker i Norge tilhører grupper med økt risiko for komplikasjoner av influensa. Vaksine mot influensa finnes, og anbefales spesielt for eldre og personer som er utsatte for å få komplikasjoner i forbindelse med en influensasykdom.


INFLUENSA : Symptomene kommer brått, med feber, muskelsmerter,. Personer med diabetes type og type har stor risiko for alvorlige komplikasjoner ved influensa , selv om blodsukkeret er godt regulert. Hvert år fører influensa til at mange med svekket helse blir alvorlig syke eller dør. Akutt infeksjon med influensavirus type A, B eller C. Ved feber utover 4–dager kan bakterielle komplikasjoner mistenkes, spesielt . Nær million mennesker i Norge har økt risiko for komplikasjoner av influensa.


Rundt millioner mennesker i Norge har en større risiko for komplikasjoner av influensa. Både barn og voksne med kronisk luftveissykdom anbefales å ta . Rundt 9personer er estimert til å dø av influensa hver sesong. Dette inkluderer komplikasjoner av influensa eller forverring av andre . Andre komplikasjoner hovedsakelig hos større barn:. Nesten millioner mennesker tilhører grupper med økt risiko for komplikasjoner av influensa , og de anbefales å vaksinere seg. Hvem har risiko for å få komplikasjoner som følge av influensa ? Du hjelper ingen ved å slite deg på skole eller jobb.


Reduser omgangen med andre, spesielt personer med risiko for å få komplikasjoner som følge av influensa. En ny rapport fra Folkehelseinstituttet viser at forekomsten av influensa vil øke. Nær million mennesker i Norge tilhører grupper med økt risiko for komplikasjoner av influensa. Det er anslått at det i gjennomsnitt dør 900 . Når influensa først har begynt å herje i befolkningen, har den lett for å spre seg raskt og. Eidsberg helsestasjon tilbyr influensavaksine til kommunens beboere fra fylte 65.


Ved alvorlige komplikasjoner av influensa kan sykehusinnleggelse ofte være . De aller fleste gravide som får influensa blir friske uten komplikasjoner og uten at fosteret blir skadet. For noen kan sesonginfluensa gi alvorlige komplikasjoner. Gravide har likevel en noe økt risiko for . Nå er det tid for å ta vaksine.


De fleste tåler en influensa godt, men noen kan bli . Personer i risikogruppene bør ta influensavaksine årlig, og diabetes og er i . Nær million mennesker i Norge tilhører grupper med økt risiko for komplikasjoner av influensa. Helsegevinsten kan være . Alle kan få komplikasjoner av influensa , men de som er i risikogruppen for alvorlig sykdom er mest utsatt. Influensa kan blant annet føre til lungebetennelse og . Komplikasjoner hos unge, friske . Område for smittevern og miljø, Folkehelseinstituttet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения