torsdag 30. juni 2016

Røkt pinnekjøtt 2018

Avisen testet urøkt og ufryst pinnekjøtt som man får kjøpt i de store . Foretrekker du pinnekjøttet røkt ? Det er du ikke alene om, selv om det originale pinnekjøttet er urøkt de fleste steder i landet. Utvalget av pinnekjøtt varierer etter hvor i landet du bor. Blant julinyhetene er det flust av alternativer som feier de tradisjonelle sommerølene av banen. Røkt pinnekjøtt blir produsert på tradisjonelt vis. Sidestykker av lam gnis inn med salt og litt sukker, før de legges i saltlake, tørkes og røkes.


Nores kåringen hvor godt over . Vi har også testet røkt typer røkt pinnekjøtt. Disse har vi samlet i en egen test, siden det er lite hensiktsmessig å sammenligne røkt og urøkt i . KIWI-nyhet: Eksklusivt pinnekjøtt fra Stranda. En sekser på pinnekjøtt -terningen. Henriettes pinnekjøtt helt til topps i stor test.


Riktig fett, finfin fylde og god smak. Noen foretrekker det saltet og tørket, mens andre vil ha det røkt i tillegg - med den ekstra smaken det tilfører. Uansett - når du har funnet din favoritt er det ikke . Røking av pinnekjøtt er fra gammelt av en konserveringsmetode og ikke en smakspreferanse. Men i dag diskuterer pinnekjøttentusiastene hva som er best – røkt. Dette er alt annet enn det du forventer deg av festmaten på julaften.


Nå bør produsentene gå i seg selv, tordner TV 2-kokk og hele Norges matmor Wenche . Her finner du Norges beste pinnekjøtt - både røkt og urøkt. Adresse: Kjøtt- og fjørfebransjens . Nordmenn elsker pinnekjøtt og ribbe. Nesten prosent av oss serverer denne tradisjonsmaten på julaften. Men ikke all ribbe og pinnekjøtt i . Ferdig pinnekjøtt er saltet, tørket og kanskje også røkt , og er helt avhengig av å vannes . Klassisk pinnekjøtt med kålrabistappe og vossakorv er festmaten alle kan lage. Anne Cathrine Gulbrandsen, 15.


Smakstest av pinnekjøtt avslører store kvalitetsforskjeller. Jeg ville ikke reagert om noen hadde servert dette som røkt pinnekjøtt. I år er det rikelig med norsk lam, så ingenting av pinnekjøttet er laget av importert kjøtt. Mitt første møte med pinnekjøtt som julemiddag hadde jeg da jeg bodde i Tromsø. Som nyetablerte og med ulike juletradisjoner ble kompromisset pinnekjøtt.


Kuttet, pinnekjøtt av lam. Vi anbefaler: Færder Røkelse () for det røkte pinnekjøttet og Ægir. Pinnekjøtt av lam, urøkt ca kg. Det serveres enten saltet eller røkt og saltet. Felles for vin til pinnekjøtt , enten det er røkt eller urøkt er at den må ha god syrestruktur, fylde og noe sødme.


Den kan være hvit, rosa eller rø og med eller uten. Skrevet av: Francisca Witsø Dato: 07. Vann ut pinnekjøttet i kaldt vann i timer, og la det så ligge uten vann i kjøleskapet til du skal . De fleste vet hva de skal. Frisk og konsentrert drikke, eventuelt med litt søtleik, kan passe godt.


Kjøttet har mykje smak og er feitt og salt. Vin: Riesling eller pinot gris med god . Hei, Hvor lenge bør det røkte pinnekjøttet fra dere vannes ut? Hei, har dere fått inn røkt pinnekjøtt ? Vi har nemlig testet og testet, og kommet frem til svaret på det alle lurer på. Spekeloftet i Hemsedal tillverker blandt annet pinnekjøtt som er lettsaltet og naturlig fjelltørket.


Kan også kjøpes røkt i utvalgte butikker. Hvor kraftig røyksmaken på pinnekjøttet er, varierer fra produsent til produsent. Ifølge mateksperten hos Aperitif, Aase E. At pinnekjøtt som kun er saltet og tørket er brunt mens det som er røkt er burgunderrødt . Her er det mye av alt: Salt, fett og smak, og noen ganger er kjøttet røkt og da krever det en.


Og de med litt sødme, som Ripasso, er ypperlige til røkt pinnekjøtt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения