tirsdag 28. juni 2016

Hvor lenge varer en forkjølelse

Forkjølelse varer ofte bare noen dager, men kan være plagsom. Det finnes ingen kur mot forkjølelse, men. Hvor lenge varer forkjølelsen ? Markedet hvor industrien kan lansere nye medikamenter mangler. Ofte går forkjølelsen over etter en uke, men den kan også vare lenger. Selv om forkjølelsen er forårsaket av virus, kan bakterier sette seg i slimhinnene når de er skadet av.


Til tross for at inkubasjonstiden på en forkjølelse vanligvis kun er på 2-3. Vanligvis varer en forkjølelse inntil en uke, men en eventuell hoste kan vare lenger. Det er forståelig, både forkjølelse og influensa er virusinfeksjoner hvor man ofte får.


Med øvre luftveisinfeksjon menes betennelsesforandringer i nese, svelg og luftrør. En forkjølelse varer i syv dager hvis man behandler den, og i en uke hvis man lar være. Og det gamle fyndordet har faktisk noe for seg. Det kan være lurt å ha med seg en liten flaske med håndesinfeksjonsmiddel i perioder hvor det er mye forkjølelse.


Akkurat det er det vanskelig å svare på, for folk kaller det meste for forkjølelse. En influensa kan vare i mange uker, mens litt halsvondt kan forsvinne i . Dermed kan bakteriepopulasjoner oppstå der hvor virus har ødelagt slimhinne. FORKJØLELSE : Det passer aldri å bli forkjølet , derfor gjør vi alt vi kan for ikke å bli smittet.


Jo mer solid en forkjølelse er, jo lengre vil den vare , sier allmennlege og sjefsvarlege. Det er ikke uvanlig at voksne kan ha to til fire forkjølelser per år. Snørrets farge kan fortelle oss noe om hvor syke vi er: Blankt snørr er ok, gult . Har jeg influensa eller er jeg bare forkjølet ? Hva gjør jeg når jeg har fått influensa ? Kan jeg trene og jobbe når . Som regel varer infeksjonen bare noen dager, og det eneste du kan gjøre er å ta tiden til hjelp. På høsten er det som oftest forkjølelse , omgangssyke eller influensa vi smittes av. Influensa varer oftest i sju til ti dager.


Slimhoste, også kalt produktiv hoste, er hoste hvor det produseres slim. Høsten er forkjølelsestid. Det er vanlig med vondt i halsen og rennende nese, og forkjølelsen varer som regel mindre enn en uke. Men hva skal du gjøre hvis . Mange opplever å få symptomer på forkjølelse etter lange flyturer. Det er lett å tro at det å sitte om bord med mange mennesker i et fly hvor lufta . Tiden fra du blir smittet til du blir syk er vanligvis to til fire dager, og en forkjølelse varer vanligvis ca.


Ved feber over fire dager og når tilstanden ikke blir . Er det ikke typisk at du får sommerforkjølelse midt i fellesferien? Les ekspertenes råd om hvor lenge sommerforkjølelsen varer og hvordan du blir kvitt den. Det antas at de fleste forkjølelsesvirus i det vesentlige smitter så lenge man har symptomer. Generelt gjør influensa oss sykere enn forkjølelse , og varer gjerne lenger.


Ofte oppstår bihulebetennelse etter en virusinfeksjon, slik som forkjølelse eller influensa. Bihulebetennelse kan vare lenge , og varer den over måneder kalles det. Når jeg har skikkelig hoste etter forkjølelse så varer det ca en måned og . Det gjør at du kan bruke det så lenge dere synes det er nødvendig. Den varer gjerne i tre-fire uker, sier overlege Kjersti Skantze ved.


Da er det lurt å ta grep for å ta vare på seg selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения