fredag 25. november 2016

Barn feber lege

I de fleste tilfeller er feber hos barn et tegn på infeksjon. Barn får lettere feber enn voksne fordi de har en mer umoden temperaturregulering. Lege bør kontaktes ved høy feber og mistanke om alvorlig sykdom. Det er mye du selv kan gjøre, men det er svært viktig å vite når lege skal kontaktes.


Små barn får lettere feber enn voksne, selv ved mindre virusinfeksjoner.

Vi gir deg en pekepinn på når du bør ta med barnet til legen , og hva du kan klare. Hvorfor får vi feber , og hva skal du gjøre om barnet ditt har feber ? Vi har spurt legen for deg! FEBER HOS BARN : Det er ikke feberen som avgjør hvor sykt barnet er. Barnelege Håvard Skjærvik ved Arendal Spesialistsenter . Kontakt lege dersom barnet ditt får feberkramper. Barn kan ofte være syke med ufarlig feber i 2-dager.


Jeg har hørt at når det varer lengre enn tre dager så burde jeg få hjelp av en lege.

Eldre barn kan ha høy feber uten å være . Førskolebarn er hyppig utsatt for sykdom, og om lag halvparten av disse sykdomsepisodene fører til kontakt med lege. For hva er høy feber , og hva er forskjellen på når små barn har feber og. Når et barn får feber , . En vanlig regel for foreldre er at man oppsøker lege dersom barnet.


Feberen hjelper kroppen å bekjempe disse sykdommene. Har barnet tendens til feberkramper ? Legen vil derfor ofte velge å se barnet med henblikk på andre symptomer. Et barn med influensa kan gå tilbake til barnehagen når feberen er. Barn tåler som regel feber godt, og febe- ren går oftest over av seg selv. Du behøver ikke gå til lege med et friskt barn som har 3i temperatur.


Da kan du se situasjonen an en dag eller to, eller tre. Her får du tips og råd om hva du skal gjøre når små barn har feber. Her er rådene for å hjelpe barn med feber.


Det er et svært vanlig sykdomstegn, men ingen sykdom i seg selv. Legevakthåndboken - for leger i vakt. Barn med ufarlige febersykdommer har ofte feber mellom 3og 4°C i 2–døgn.

En pille gjør ikke barn fortere feberfriske , mener forskere. Mange blir engstelige når temperaturen stiger. Professor Rigmor Austgulen ved Norges . Feber i opp til en uke kan ses ved . Barn har feber når temperaturen er over grader målt i endetarmen etter at barnet har vært. Likevel er det viktig at en lege vurderer tilstanden ved høy . Antibiotikabehandling er bare nødvendig dersom legen finner en . Om feberen varer mer enn tre dager, anbefaler jeg mor å kontakte lege. Noen barn kan få feberkramper.


Den aller vanligste årsaken til feber hos barn er virusinfeksjoner, oftest i luftveier. SPØRSMÅL: Apotekfarmasøyt har lest om behandling av feber hos barn i Norsk legehåndbok (NEL) og på Apotekforeningens nettside, og oppfatter at disse ikke. ALLMENNLEGE - SJØMANNSLEGE - PETROLEUMSLEGE.


Barn får ofte høy feber både ved virus og bakterieinfeksjoner. Hos voksne har det vært. Barn i skolealderen har i gjennomsnittet ca. Denne informasjonen kan også være nyttig for legen din. Det anbefales at barn med høy feber blir undersøkt jevnlig- også.


BARNEKREFT: Tilbakevennende infeksjoner, feber , oppkast eller slapphet kan være tegn på at du bør ta med barnet på en legesjekk. Dersom barnet er i rimelig bra form, kan . Ta alltid kontakt med lege dersom du er usikker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения