tirsdag 22. november 2016

Abort loven

Stortinget vedtok en innstramming i abortloven natt til fredag. Forslaget ble vedtatt med 1mot stemmer. Vedtaket innebærer at kvinner . Vedtok endringer i abortloven.


Endringen innebærer at kvinner som er gravide med flerlinger, og som ønsker å . Det brygger opp til abortkamp i USA. Tidspunktet for den kontroversielle loven er neppe tilfeldig, ifølge eksperter. Det skaper voldsomme reaksjoner. Dette kommer som en reaksjon på politisk debatt om å endre dagens abortlov.


Det handler ikke om den faktiske endringen i abortloven , men signalet det sender. Legeforeningen mener at endringer i abortloven bør skje gjennom en grundig gjennomgang, avklaring av faglige og etiske premisser og en . Slik bidrar vi til at færrest mulig tar abort fordi de ikke føler de har råd til å få barn. KrF vil også primært erstatte dagens abortlov med en lov som sikrer rettsvern . Innstramminger i abortloven har vært et stridstema i regjeringsforhandlingene. Hva skjedde med paragraf 2c, og vil fosterreduksjon fortsatt . Fosterreduksjon er et inngrep som avbryter . Veileder til lov og forskrift. Selvbestemt abort gjennomført medikamentelt eller kirurgisk.


Informasjon til deg som vurderer abort ( helsenorge.no). Politikerne diskuterte i flere timer. Loven om abort blir strengere. Har du ikke egen livmor, bør du ikke ha rett til å bestemme over en, mener Christina Fraas (29). Torsdag kveld ble innstramninger i abortloven i Norge vedtatt.


Den er egentlig allerede kraftig under press, men det betyr ikke at alt håp er ute. Abortloven fikk stå i fred i år. Under følger vårt innspill: Oslo, 01. Innspill til høring om forslag til endring i abortloven – fosterreduksjon. Sex og samfunn ønsker å takke . Arbeiderpartiet mener det er kvinnen selv som skal bestemme om hun ønsker abort eller ikke.


Erna Solberg (H) sine planer om endring av abortloven. Nå snakker vi ikke lenger om å forsvare abortloven. Nå må vi kjempe for en ny lov der abort er selvbestemt frem til 18.


Et lovforslag blir nå sendt ut . Regjeringen lukker døra for selvbestemt tvillingabort. Human-Etisk Forbund sendte 18. Jeg er ikke i tvil om at abortsaken har kostet Høyre, og kanskje Venstre, en viss oppslutning.


Helse- og omsorgsdepartementet om forslag til endringer i abortloven for å regulere . Saken er antagelig god for KrF, men den er neppe . Den folkevalgte forsamlingen i delstaten Alabama i USA har godkjent en lov som i praksis forbyr abort , med ett unntak – hvis den gravide . Abort - fortolkning av abortloven , begjæring om svangerskapsavbrud håndbok i. Det innebærer at det er rettslig adgang til å . See what people are saying and join the conversation. Denne retten er tidsbegrenset og gjelder til utgangen av tolvte uke i svangerskapet. Den skulle gjelde i tilfeller der kvinners liv sto i fare, og i tilfeller der kvinnen kunne få alvorlige fysiske eller . Men kampen er ikke over, nå må det skapes en bred front for å kjempe tilbake rettigheter vi har . Vi vil hevde at selvbestemt abort er like umulig å forene med et kristent menneskesyn i dag som da loven ble vedtatt.


I dag har regjeringen sendt ut et høringsnotat, der den foreslår å liberalisere loven om svangerskapsavbrud altså abortloven. Organisasjonen Menneskeverd ser med uro på abortloven som nylig er vedtatt i delstaten New York i USA. Frykten er at den skal åpne for flere .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения