tirsdag 23. oktober 2018

Hvordan ta abort selv

I Norge kan du selv bestemme om du vil ta abort i løpet av de tolv første ukene. Helsepersonellet du kontakter skal informere deg om hvordan aborten. Ved selvbestemt abort før utgangen av 12. Du kan ta kontakt med sykehuset og høre hvilke metoder de tilbyr og hvilke råd . Du trenger ikke henvisning fra fastlegen, men kan ta direkte kontakt med et sykehus.


Du vil også få informasjon om hvordan aborten vil bli utført. Alle har rett til selv å bestemme om de vil få utført abort frem til 12. Du kan selv ringe ditt nærmeste sykehus og bestille time til abort. Hvordan foregår aborten ? Det er ikke noe poeng å ta denne tidligere, for da kan den bli positiv selv om aborten var vellykket.


Hun forklarer at det er to måter å ta abort på, medisinsk og kirurgisk. Den medisinske er den mest vanlige. Selv om han ikke forstod hva som foregikk kom han rett til sykehuset. Det er selvbestemt abort fram til man er uker gravid (=uker fra befruktning).


Skal man ta medisinsk abort møter man opp på sykehuset og får en medisin . Abort skal primært tas innen 12. Det kan også gjøres tidligere. Ofte så tar det jo litt tid før man vet . Nesten alle aborter i Norge i dag tas med piller.


Det har gitt kortere venteti tidligere aborter, og mulighet for å ta abort hjemme hos seg selv. Hva er ventetiden, reglene og fristen for å ta abort ? Det er lurt å ta smertestillende, for en abort gjør vondt. I Norge har vi selvbestemt abort frem til svangerskapsuke 12. Legen skal informere deg om hvordan inngrepet gjøres og eventuelle . Ennå var jeg ikke sikker på om jeg ville ta abort.


Jeg hadde begynt å se for meg hvordan barnet ville bli, at det ville få hans grønne øyne. En med diabetes, må planlegge med legen hvordan faste. For at medikamentell abort skal kunne skje hjemme må du være over år, frisk. Kvinner som valgte å ta abort , ønsket at personalet kunne møtt tvilen deres. Selv etter at kvinnene hadde tatt det endelige valget, kunne tvilen vare ved.


Men selv om selvbestemt abort er såpass vanlig, er det fortsatt slik at. Jeg var ni uker gravi og fikk valget mellom å ta abortpiller hjemme eller på. Men jeg tenker ofte på hvordan de valgene vi tar former livene våre. Jeg elsket å ta abort , det var kjempegøy. Når kvinnene kommer inn til poliklinikken for å ta abort , skal det . Land som enten har selvbestemt abort eller liberale abortlover , finner man for det.


Loven sier videre at det skal legges vesentlig vekt på hvordan kvinnen selv. Her kan du også lese hvordan man utfører en abort. Kvinnen vil få en forundersøkelse på sykehuset før aborten. Pasienten setter selv tabletter Cytotec i skjeden på morgenen i forkant av inngrepet.


Kvinnen behøver ikke forklare hvordan hun ble gravid eller hvorfor hun ber om svangerskapsavbrudd. Ta kontakt dersom du ønsker å kopiere eller bruke deler av boka! Senere i svangerskapet må søknaden behandles av . Demonstrasjon for selvbestemt abort i Stortinget 25. Kampen om kvinners rett til å ta abort har vekket sterke følelser og. Med lovfestet rett til selvbestemt abort i over år, er det nok få i Norge som.


Mange leger nekter å tilby abort eller henvise til en annen lege, selv om de.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения