mandag 21. august 2017

Hvordan smitter aids

En positiv hivtest forteller at en person er smittet med hiv , men den gir ingen opplysninger om når eller hvordan. Her finner du ofte stilte spørsmål og svar om hiv og aids , hvordan det smitter , hvordan man kan beskytte seg etc. Det virker som mange – også helsearbeidere – har glemt hvordan hiv faktisk smitter , sier Frank O. Pettersen, overlege ved infeksjonsmedisinsk . Hiv smitter kun gennem blo skedesekret, sædvæske, forsperm og modermælk. Disse kropsvæsker indeholder så koncentrerede mængder af hiv -virus, at de . De kroppsvæsker som inneholder nok virus til å overføre smitte er: blo . Hiv er en forkortelse for humant immunsvikt-virus (engelsk: human immunodeficiency virus). De fleste som har hiv har blitt smittet ved ubeskyttet sex med en . Hiv -viruset smitter via blod og andre kroppsvæsker og bryter gradvis ned kroppens immunforsvar.


Leger Uten Grenser tester mennesker for . Når hiv -viruset kommer inn i kroppen bindes det til spesielle mottagermolekyler på overflaten av en type hvite blodceller . Hiv kan overføres seksuelt, men er ikke veldig smittsomt og kondom gir . AIDS er et senere, og mer alvorlig stadium av HIV infeksjon. Når en person blir smittet av HIV , blir det vanskeligere for kroppen å bekjempe både . Selv uten behandling kan det gå minst år før symptomer dukker opp . De fleste blir smittet med hiv når de har ubeskyttet sex med noen som har viruset. Men selv om man ikke har symptomer, kan man fortsatt smitte andre. Hvordan virker immunsystemet normalt?


Vanlig sosialt samvær med HIV -positive smitter ikke! Almindeligt socialt samvær med HIV -positive mennesker medfører ingen risiko for smitte. HIV smitter heller ikke gennem berøring, . Man kan være smittet med hiv (være hiv -positiv) i mange år uten å få aids.


Uten medisinsk behandling går det i gjennomsnitt år . Risikoen for å bli smittet gjennom ubeskyttet sex med en hiv - smittet person på medisinsk behandling, er minimal. Sex kan være trygt, selv om partneren er HIV - smittet. HIV OG AIDS : Den absolutt vanligste måten å bli smittet av hiv på er å. Det er en sykdom mange har et forhold til uten å vite så mye om. Mange er redde og har smittefrykt og noen vet ikke engang hvordan hiv smitter. I flere år har studier og forskning vist at hiv -positive på vellykket behandling ikke kan smitte andre.


Problemet er bare at nesten ingen har fått det . En hiv - smittet pasient får behandling. STARTET I KINSHASA: Hiv -epidemien skyldtes en blomstrende sexindustri, bruk av usteriliserte nåler og . Hva beskytter best mot hiv ? Virus som angriper kroppens immunforsvar. Testing av blodprodukter for hiv har i stor grad eliminert smitte gjennom blodtransfusjon. Historien om hvordan en enslig viruspartikkel har endt opp med å bli . Ny studie konkluderer med at hiv -positive ikke er smittsomme under behandling. Viktig, sier norsk forening.


De fleste barn med hiv -infeksjon har blitt smittet under siste del av svangerskapet , under fødselen eller ved amming. Den viktigste risikofaktoren for perinatal .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения