fredag 25. august 2017

Hjort mørbrad

Steking av hjort mørbrad : Temperer kjøttet ca. Gni kjøttet inn med salt og pepper. Varm opp en blanding av olje og smør i . Men visste du at mørbrad egner seg svært godt til mer . Vi har skapt et mateventyr fordi vi er mange som står sammen.


Vi skaper verdier ut av ressursene vi har: god mat med smak av fjell, vidde, skog og sjø. Mørnet flatbiff av hjort Lokalmat - Bransjeportalen for lokalmat for hele Norge - Matmerk. Regelen sier at man ikke skal gape over mer enn man kan tygge. Men med god mat og i godt selskap kan det nok være lettere sagt enn gjort. I månedens oppskrift foreslår jeg å bruke mørbrad , enten fra hjort eller rådyr.


Vi leverer produkter fra hjort og elg. Gni steken inn med salt og pepper og sett et steketermometer i den tykkeste delen. Skrell løk og gulrøtter og del løken i båter og gulrøttene i biter. Tanken var å prøve meg på helstekt mørbrad og entrecote, samt ha til kjøttsuppe. Først ut var helstekt mørbrad.


Helstekt mørbrad med stuet . Kjøttet er mørt, magert, smaksrikt, er godt i pølse, i gryte, som stek og gravet. Se oppskrift på grillet. Ingredienser: 4gram hjortekjøtt (indrefilet, ytrefilet, entrecôte, mørbrad eller flatbiff kan brukes). HJORT Ytrefilet, mørbrad , Entrecote og surret stek.


ELG Ytrefilet, grytekjøtt, surret stek og ferdigstekte karbonader. REINSDYR surret stek, flatbiff osv. Gravet mørbrad av hjort Indrefilet, ytrefilet og mørbrad er fine stykker av hjorten som er egnet til graving.


Dette tilsvarer en kvart hjort. Her viser vi en måte å partere et hjortelår og slik at en kan nytte de ulike stykningsdelene best mulig. Disse er flatbiff, mørbrad , rundbiff (lårsteik) . Denne stykningsdelen er vanskelig å få til som biff, men egner seg godt til roastbifff. Garantert mørt hjortekjøtt.


Sommeren er her og mange har enda hjortekjøtt fra fjorårets jakt liggende i fryseboksen. Hjort - Hele og halve dyr. Noen har endog hjortekjøtt fra mange år tilbake. Tips: forsøk å koke egen viltkraft på kraftbein av hjort - perfekt til alle viltsauser!


Mørbraden er en undervurdert. Prisliste - Elg, rein og hjort. Steik (Bogsteik, rundsteik og nakkesteik). Selv om hjorten vandrer og har trukket østover mot det norske innlandet, er det.


Entrecôte, flatbiff og mørbrad er også velegnet til stekte retter, mens forparten . Kullgrillet hjort mørbrad , NZ, 350gr. Alle stykningsdeler er gryteklare, finpusset og trimmet. Vi henger slakta til de når døgngrader.


Ingen vakuum-mørning her. Topp kvalitet – her får du det du . Mørheten i kjøtt fra den norske hjorten kan derfor variere fra helt seigt til helt mørt. Haugen Gardsmat skjer ned rein og hjort frå godkjende slakt lokalt. Jeg skriver grillet mørbrad , men sannheten er at mørbraden i dag har blitt.


Fort hjort comment(s) . Kg, Kjøp, Kr 20-, Kr 20.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения