mandag 9. januar 2017

Spedbarn hoste

Her finner du en oversikt over ulike. Hoste er oftest ufarlig og skal vanligvis ikke behandles. Små barn puster mest gjennom nesen, og derfor er det slitsomt for dem å bli forkjølet. En forkjølelse kan også utvikle seg til ørebetennelse, astma eller falsk . Hosten kan produsere slim og barnet blir trett og har manglende matlyst. Hold spedbarn i risikogruppen unna personer som er forkjølte (både barn og voksne) . Men det hender ofte at barn har slim i luftveiene uten å hoste.


Dette gjelder mest de minste barna. Spedbarn har nemlig ikke ferdig utviklet . Forkjølelsessesongen er godt i gang, og RELIS får jevnlig spørsmål om behandling av hoste hos barn. I denne artikkelen fokuserer vi på ulike . Jeg har en sønn på mnd. Han har de siste ukene hatt en stygg hoste.


Helt siden vi kom hjem fra sykehuset har han vært veldig tett i nesen . Sykdommen arter seg som en langvarig og kraftig hoste , ofte med karakteristiske kikeanfall etterfulgt av brekninger. Går barnet rundt med en irriterende hoste ? Ifølge lege Hanne May Hetland er det helt normalt at barn hoster i seks til åtte uker etter en . Barn får også ofte feber,. RS-viruset smitter ved dråpesmitte, og starter som regel som en vanlig forkjølelse med snue og hoste. RS er veldig sjelden blant de minste . Falsk krupp er en sykdom som rammer småbarn og som gir en karakteristisk hard og gjøende hoste.


Den medisinske betegnelsen på falsk . Bronkitt skyldes som regel virus. Det vanligste symptomet er hoste natt og dag. Hosten forverrer seg ved anstrengelse, og enkelte barn kan . GODE RÅD når barnet ditt hoster. Hoste hos barn med astma er ofte et tegn på økende irritasjon i. Mange reflekser er utviklet: sugerefleks, søkerefleks (etter morens bryst), hoste , nysing, hikke med mer. Ved feber og pustevansker, mye hoste eller nakkestivhet.


Nakkestivhet kan være et symptom ved hjernehinnebetennelse. De neste fire månedene vil trolig 1spedbarn bli innlagt på. Typiske symptomer på RS-viruset er kraftig hoste , tett bryst, og mye slim i brystet . Sykdommen kan være farlig for spedbarn , særlig under måneders alder. Dyp klingende hoste i serier, eventuelt med kiking i inspiriet. Apnéperioder hos spedbarn.


Modifisert form hos vaksinerte. Snørr, hoste og våkenetter – årstiden vi nå er inne i kan være en tøff tid for. Hos små barn utvikler sykdommen seg ofte til akutt bronkitt med hoste , åndedrettsbesvær og pipende pust. Symptomene er feber, hoste og rennende nese.


Kraftige hosterier og og eventuelle brekninger kommer senere i sykdomsforløpet. Spesielt hos spedbarn kan hosteanfallene slutte med en kikelyd. Hos spedbarn med forkjølelse og hoste er kikhoste en viktig differensialdiagnose, og de bør innlegges på liberal indikasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения