tirsdag 19. juli 2016

Klissete brød

Gode bakere håndterer en brøddeig uten å bli klissete på hendene, og når brødet er ferdig trenger du ikke bekymre deg for smuler og dårlig struktur. Hei, jeg har et problem ved steking av brød. Denne deigen er så klissete og uformelig at det minner mest om noe barnehagebarn lager i ei bøtte . Volden mener at den hyppigste årsaken til at hjemmebakte brød blir tørre, er at folk tilsetter mel når de kjenner at deigen blir veldig klissete , . Jeg liker godt veldig grove brød , men synes de er vanskelig å steke.

Jo grovere brød , jo mer klissete er de. Når man steker brød i liters form . Jeg vil gjerne ha grove brød , men da blir de gjerne altfor kompakte,. Han sier at brøddeiger skal være veldig våte, eller klissete om du vil. Er det vanlig at et brød plutselig finner ut at det skal bli klissete i midten?


Brødet mitt har ligget i et tørt skap i to dager, og nå er det plutselig blitt helt deigete i . Hvert år selges tusenvis av brød over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Klissete brød Spørsmål om matvarer og oppskrifter.

BRØD UTEN MEL: Glem klissete melfingre og timer med heving. Dette steinalderbrødet tar bare ti minutter å forberede, og innebærer verken . Ha hvetemel, speltmel, salt og gjær i en bolle. Ha i vann og rør rundt til alt melet er fuktig.


Det blir en klissete deig. Dekk til og la den stå til dagen etter. Hendene hans går i skytteltrafikk over et deigemne. Konsistensen er langt fra det uhåndterlige klisset mange forbinder med gjærbakst. Fordi det er enkelt og godt, men også fordi det er spennende å eksperimentere med nye . Smør en brødform med smør.


Deigen er klissete , men den skal være slik. Fordel deigen i formen og glatt den til med fingrene, slik at den er omtrent like høy over . I dag lager jeg et eltefritt brød i gryte. Oppskrift: ELTEFRITT BRØD 600. Dekk bakebollen med et klede og la den stå lunt i ca. Ha deigen ut på et melet bakebord.


Lag deigen i dag og stek brødet i morgen, eller la deigen heve mens du er på jobb.

Eltefritt brød uten gryte - ja, det går også an! Eneste problem er at brødet alltid blir klissete inni, selv om jeg har prøvd å steke brødet i opptil . Eg veit ikkje kvifor eg ikkje baker brød oftare. Ein grunn kan vere at brøddeig er veldig klissete , og at ein derfor må bruke ein del tid på å vaske . Kristin lærer lovte at dette om noen uker skulle bli et både sunt og godt brød og. Bland en tredjedel av cideren med hvetemel i en bolle til en lett klissete deig.


Mindre salt i brød er et viktig tiltak for bedre folkehelse. Først og fremst fordi deigen blir for klissete uten salt. Brød stekt i keramikkbolle.


Jeg er ingen mesterkokk, men å bake brød i keramikkbollene våre er. Speltbrøddeig skal være litt mer klissete enn andre brøddeiger. Av og til har jeg glemt at jeg baker brød , og brødene har hevet i en time . Hva er hemmeligheten bak saftige hjemmebakte brød ? Om deigen er veldig klissete spe på litt mer mel. En del tørre og smulete kreasjoner… Grå pappskiver av noen pannekaker til .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения