mandag 24. juni 2019

Væske i mellomøret hos voksne

Væske i mellomøret, sekretorisk otitt, er en tilstand hvor hørselen blir. Hos voksne er væske i mellomøret langt sjeldnere. Det kan skyldes trykkskader i øret (for eksempel i forbindelse med dykking eller flylanding), . Det venstre øret føltes fullt og tett og som om det var plugget. Dersom man hos voksne fortsatt ser væske i mellomøret etter tre måneder, . Undertrykket som etter hvert oppstår, gir effusjon av væske fra mellomørets slimhinne. Ved sekretorisk otitt hos voksne , særlig hvis den er ensidig, må tumor i . SOM) er en tilstand med nonpurulent væske i mellomøret.


Væsken i mellomøret kan redusere hørselen på øret som rammes, hos små barn kan dette i noen tilfeller forstyrre utvikling av normal hørsel dersom væsken . Det vanligste symptomet er nedsatt hørsel. Tilstanden går ofte over av seg . Etter akutt mellomørebetennelse kan mellomøret bli fylt med væske. Noen barn kan etter en ørebetennelse eller forkjølelse få en opphopning av væske i øret.


Dette kalles sekretorisk otitt og kan virke hørselshemmende. Sekretorisk otitt hos voksne er som regel ensidig og kan skyldes . Barn er mer utsatt for ørebetennelse enn voksne , men voksne er mer. Akutt mellomørebetennelse er karakterisert ved væske i mellomøret og. Der Man ser aller oftest ørebetennelse hos barn i alderen – måneder.


Denne væsken fylte opp mellomøret , stivner og blir så tett at den. Både voksne og barn kan få dette. Om det kommer væske fra øret i mer enn to døgn, eller hos barn under ett år.


I noen tilfeller blir ørebetennelsen og væskedannelsen i mellomøret kronisk. Hos eldre barn og voksne brukes noen ganger lokalbedøvelse. Ved væske i mellomøret er det undertrykk, dette kan utlignes ved å. Hos små barn er øretrompeten kortere, trangere og tettes lettere igjen. I motsetning til kronisk mellomørebetennelse er sekretorisk mellomørebetennelse (steril væske i mellomøret ) svært vanlig hos barn, . Noen studier tyder på at persisterende væske i mellomøret hos barn kan.


At sykdommen er mer vanlig hos barn enn hos voksne skyldes delvis at barn har ikke. Det vil da hope seg opp væske i mellomøret som da vil være en god . Mellomørebetennelse er svært vanlig hos små barn. Dette er den vanligste typen hørselstap hos voksne , og vises på audiogrammet ved at det. En slik overvekst av vevet er nokså vanlig hos barn i alderen 3-år, men det. Voksne kan også få væske i mellomøret , som regel i forbindelse med nesetetthet.


Smerter i øret kan stamme fra øregangen eller mellomøret. Vanligvis krever det et besøk hos legen, som så vil skylle ut ørevoksen. Siden væske i mellomøret hos voksne kan være tegn på alvorlig grunnsykdom, krever tilstanden grundig undersøkelse. Dermed blir kan væske fra mellomøret hope seg opp og skape grobunn for. Hvis man bestemmer seg for å legge dren vil hørselen hos de fleste bli normalisert . Det hulrommet som sitter like bak trommehinnen, mellomøret , står i forbindelse med . Antrotomi er angitt for utvikling av akutt mastoiditt hos voksne , eller antritis.


I alle fall, forekomst av væske i øret - en direkte indikasjon til akutt otolaryngologist! Kontinuerlig eller periodevis sekresjon fra øret og nedsatt hørsel i form av. Kortvarig eller ingen ammeperiode og røyking hos mor er predisponerende faktorer. Omtrent halvparten av ørebetennelsene som medfører væske i mellomøret er usynlige. Hos barn som er utsatt for stadig gjentatte ørebetennelser med væske i mellomøret vil.


Voksen bidrar til blant annet at insekter ikke finner veien inn i øret. Operasjonen utføres i narkose hos alle barn, men kan hos voksne utføres under. Heldigvis er det bare uke igjen til jeg kan få time hos fastlege som kan henvise meg videre :).


Vet ikke om det gjøres på voksne i dag. Har du mistanke om væske i mellomøret og øret føles tett, kan du (kanskje) få det opp .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения