tirsdag 21. mai 2019

Katt drektig alder

En hunnkatt som får gå ute, blir lett drektig hvis den ikke er sterilisert. Hunnkatten er mest fruktbar i alderen 5-år, men hun kan få kattunger til 8-års. Hunnkatter kan av og til pare seg raskt etter fødsel og bli drektige mens de. Dersom du ikke planlegger avl for katten din, er det alltid best å få henne kastrert.


Drektighet hos katter er en stor hendelse, og dersom du har tatt den store . Har ein stallkatt som skal foda om ei vekes tid. Eg har aldri vore med paa ein kattefodsel foer, og lurar i den forbindelse paa om det er noko eg kan. Ved ultralyd kan veterinæren undersøke om katten er drektig og om fostrene lever. Fra til ukers alder begynner øregangene å utvikle seg, og hørselen . En katt er kjønnsmoden fra seks måneders alder – avhengig av årstid.


Forandring i form og farge . Når katten har løpetid er det enkelte atferdsendringer som eieren bør ha. En katt kan eldes allerede fra sju–åtte års alder , og rasekatter, som vanligvis ikke blir så gamle som vanlige huskatter, er særlig utsatt. Mange hunnkatter kan bli drektige allerede ved seks måneders alder , en alder da katten hverken mentalt eller fysisk er moden til å bli mamma.


De fleste katter er flinke til å føde ungene sine, og mange klarer seg meget godt på egenhån. Dette går normaltsett veldig lett og greit, så de fleste kattunger blir renslige allerede fra - ukers alder. I naturen er det også slike katter som har behov for å gå langt, for eksempel i. Begge kjønn later til å markere oftere hvis det er drektige hunnkatter i nærheten.


Vi visste ikke at såå unge katter kunne bli drektige. Katter kan bli drektige allerede rundt månders alder , altså mens de i grunn er bare . En drektig katt som får p-piller har høy risiko for å abortere, med de. Fra tre ukers alder blir kattungen mer aktiv og kan bevege seg raskt og. Nå får vi i tillegg telefoner om katter som er drektige eller har født kattunger ute.


Kattunger fødes fra februar til oktober. Vi sørger for at alle blir . Hos drektige katter kan det resultere i abort eller misdannede foster. Ca 8-ukers alder er vanligivs et gunstig tidspunkt for den første vaksinen. Ved kastrasjon bidrar man også til å redusere antallet uønskete drektigheter. De kan få kortere levealder og ha større narkoserisiko.


I tillegg til at man forhindrer at katten blir drektig vil man også i stor grad. Dersom kattungen steriliseres ved 5-mnd alder er det liten sjanse for at den har. Halden Dyreklinikk er en veletablert smådyrklinikk som behandler hun katt , fugl , gnager og ilder. Veterinærfaglig kompetanse, råd om fôring og stell.


Dette monsteret av en katt er trolig Norges eldste. Jeg fortalte en venn av meg som er veterinær at katten min på nitten år var drektig , . Ultralyd brukes og til drektighetskontroll på hund og katt. Hannkatter bør kastreres ved 5-mnd alder. Tamkatt eller huskatt (Felis silvestris catus) er et lite rovpattedyr i kattefamilien. Kastrerte katter blir som . Europa fra det latinske Cattus og det middelaldergreske κάττα.


Hunnkatten går drektig i cirka 63–dager og føder normalt to kull i året. I sistnevnte tilfelle vil katten fortsatt få løpeti men ikke være i stand til å bli drektig. Hos Sandviken Dyreklinikk utfører vi kastrasjon av både hann – og hunnkatt. Vi råder til å kastrere din katt i ung alder , helst før første løpetid hos hunnkatt da . Ved å kastrere hannkatten din unngår du at hunnkatter uten noe hjem blir drektige. Hunnkatten blir kjønnsmoden fra ca måneders alder , eller når den har oppnådd av sin voksne vekt, ca 5kg.


P-piller kan være et alternativ hvis drektighet skal forhindres i en kort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения