onsdag 24. april 2019

Skjoldbruskkjertelen stoffskifte

Skjoldbruskkjertelen produserer tyroksin - hormonene som kontrollerer stoffskiftet (metabolismen) og hastigheten kroppens celler arbeider i. Lavt stoffskifte kan i tidlig fase være uten symptomer. De to vanligste stoffskiftesykdommene skyldes sykdom i skjoldbruskkjertelen. Her er symptomene du bør se etter, for å komme tidlig i gang med . Kjertelen ligger rett nedenfor strupehodet foran . Alle prosessene i kroppen går langsommere enn normalt.

Tog Tutvunnet fra skjoldbruskkjertelen til gris. Stoffskiftet reguleres av hormoner som produseres i skjoldbruskkjertelen. Det vanligste hormonet er tyroksin (T4).


Dette er livsnødvendige . Hypotyreose er en sykdom hvor skjoldbruskkjertelen , som ligger i strupen, ikke produserer nok hormoner du trenger. Det kan også være kreft, knuter og struma i skjoldbruskkjertelen (2). I motsatt fall, når kroppen . Denne tilstanden med for lavt stoffskifte blir kalt hypotyreose.

For lavt stoffskifte kalles også myxødem, hypotyreose, hypothyreose eller hypotyreoidisme. Graves sykdom, høyt stoffskifte som skyldes . Symptomer på høyt stoffskifte , også kalt hypertyreose, kan være svetting. Dessuten er det vanlig med vektøkning, . I mange år var operativ fjerning av skjoldbruskkjertelen eneste behandling av høyt stoffskifte. Høyt stoffskifte forårsakes av overproduksjon av stoffskiftehormonet t4. Hormonene er viktige for stoffskifte i kroppen.


Om du får problemer med den, . Ultralyd skjoldbruskkjertel - undersøkelse hos erfarne legespesialister. Overproduksjon av hormoner fra skjoldbruskkjertelen fører til økt stoffskifte med . Hypertyreose er en sykdom kjennetegnet ved symptomer på høyt stoffskifte på. Den vanligste årsaken til hypothyreose er at kroppens eget forsvarssystem har ødelagt skjoldbruskkjertelen sin funksjon. Man kjenner ikke til årsakene fullt ut, . Disse hormonene kontrollerer stoffskiftet. Kroppens stoffskifte reguleres av et nøye samarbeid mellom et senter i hjernen ( hypotalamus), en kjertel i hjernen (hypofysen) og skjoldbruskkjertelen.


Om stoffskiftesykdommene høyt eller lavt stoffskifte som reguleres av skjoldbruskkjertelen (tyroidea). AD 1: Diabetes gir forandringer i . I gruppen med høyt stoffskifte fant vi langt flere med enterovirus i skjoldbruskkjertelen enn hos friske.

Vi gjorde ikke noe tilsvarende funn hos . Det er til dømes vanleg å behandle pasientar med for høgt stoffskifte (auka hormonproduksjon frå skjoldbruskkjertelen ) med radioaktivt jod. Hypothyreose betyr at skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok hormoner. Det viktigste hormonet er thyroksin. Den vanlegaste årsaka til hypothyreose er at kroppens eige forsvarssystem har øydelagt skjoldbruskkjertelen sin funksjon. Ein kjenner ikke til årsakene fullt ut, . Hormonet dannes i skjoldbruskkjertelen hos friske personer,.


Andre statistikker kalkulerer med over 200. Sykdommer i skjoldbruskkjertelen (lavt og høyt stoffskifte , kreft og knuter) er i dag meget utbredt og trolig underdiagnostisert. Problemer med skjoldbruskkjertelen kan gi hjerteproblemer. Hypotyreose, eller lavt stoffskifte , kommer nesten alltid av en svikt i skjoldbruskkjertelen , og ofte er det en betennelse som forårsaker svikten. Hashimotos tyreoiditt er en autoimmun sykdom i skjoldbruskkjertelen (Thyroidea).


I likhet med andre autoimmune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения