onsdag 27. mars 2019

Rådyr indrefilet

Start med de fløtegratinerte potetene. Siden kjøttet er vilt smakssetter jeg også med litt timian. Oppskrift på hvordan jeg lager mine . Skal servere indrefilet av rådyr til fruen i kveld. Noen som har noen tips på hvordan tilberede indrefileten ? Er det mishandling å skjære den i . Sous vide hjort indrefilet.


Silkemyk rådyrfilet - Kjærestemat kjarestemat. Om du liker rådyret gjennomstekt - så gi det heller til noen andre og kjøp deg en løvstek. Tag gjerne en jegervenn du tror har glede av . Ytrefilet av rådyr med karamellisert pære, kantareller, rødvinsaus, ovnsbakt gulrot ,. Indrefilet av storfe er det møreste og fineste kjøttet, og er virkelig festmat.


Ved grader er kjøttet medium stekt. Sammen med sprø hasselback poteter og kremet. Beregn ca 2gram pr person.


Elg, hjort, rådyr og reinsdyr er viltkjøtt som passer sammen med smakfullt tilbehør laget av nordiske råvarer som sopp, bær og typiske høstgrønnsaker. Artikkelen er mer enn år gammel . Rådyr -medaljong fra Brimi. Indrefilet er den møreste delen av av kjøttet, fra under de korte ribbenene i bakre del av.


I Norge bruker man for eksempel indrefilet fra hjort, elg og reinsdyr. Har to lange indrefileter fra rådyr. Lager en stekeskorpe på dem. Hvordan og hvor lenge i ovnen? Denne retten ble servert som en del av den helnorske festaftenen i Mat- og vinklubben Smak.


En indrefilet av rådyr , stekt til perfeksjon, mør som smør og med . Alle oppskriftene er hentet fra boken ”Norske smakar, ei oppdagingsreise og ei kokebok”, av Hanne Frosta og Linda Eide. Hjortefilet er luksusmat, derfor er viktig å behandle denne edle råvaren med omtanke. Den fruktige rødvinssausen fyrer opp ditt perfekt tilberedte helgemåltid.


Prøver å finne ut hvor mange kilo GODT kjøtt (stek, indrefilet, osv.) som er på et. En rådyr - indrefilet er så liten at man nesten må ha én pr. Metoden fungerer ved at man gnir inn rå fisk eller rått kjøtt med en blanding av salt, sukker og eventuelt krydder. Kjøtt fra både elg, hjort, rådyr. Mesterkokk Trond Moi og jegeren Bukkefall leker seg med ett helt rådyrlår på grillen, med en perfekt og enkel marinade for viltkjøtt.


Reinsdyr, hjort og rådyr brukes da på eksakt samme måte som elg. Dette er oppskriften på hjort på Eyvinds premisser som Eyvind Hellstrøm lagde i første program i serien Hellstrøm rydder opp - hjemme. Serien ble sendt på TV3.


Denne fremgangsmåten er ypperlig å bruke på all slags mørnet kjøtt, enten det er mørbra ytre, indrefilet eller kam, vilt, svin eller storfe. Jeg fikk ansvaret for å lage forretten til årets nyttårsmiddag. Valget falt på de ypperste råvarene norsk natur har å by på: indrefilet av rådyr.


Kjøttet er mørt, smaker skog med mild smak. Helt rådyr ferdig partert, kr. Hjortekjøtt Ytrefilet, 46- Indrefilet , kr. Helstekt indrefilet , ytrefilet, steiker eller liknende.


I månedens oppskrift foreslår jeg å bruke mørbra enten fra hjort eller rådyr. Alt kjøtt er ferdig mørnet, merket med etiketter, vakuumpakket, veterinær .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения