mandag 25. februar 2019

Unormalt lang menstruasjon

Uregelmessige eller unormale blødninger skyldes oftest hormonforstyrrelser. Vanlig menstruasjon er regelmessig, varer tre til seks dager og kommer omtrent . Her er noen tegn som kan tyde på at du har unormalt store blødninger:. Er du i overgangsalderen og vet at menstruasjonen snart blir borte, kan du i samråd . Skjønner man at blødningene man har er menstruasjon , men at den ikke. Blødningsforstyrrelser kan imidlertid også være symptomer på en lang rekke forskjellige. Det kan gå opptil ti år før kvinnen er helt ferdig med menstruasjon.


De fleste jenter glemmer aldri sin første menstruasjon. Den gjennomsnittlige menstruasjonssyklusen er dager lang fra første dag i en . En regelmessig menstruasjonssyklus er en blødning som varer. Ved regelmessig menstruasjon har man blødning i ca 4-dager,. Kraftig menstruasjon kan plage både kvinnen selv og dem rundt henne. Har du kraftige blødninger og uregelmessig menstruasjon ? Dette kan vare over flere år uten at det er noe unormalt , sier Romundstad.


Den vanligste årsaken til uregelmessig menstruasjon er PCOS, polycystisk. PCOS ofte har et unormalt høyt nivå av insulin. For dager siden - Noen kvinner er plaget med kraftig menstruasjon. Dette kalles menoragi, og defineres som unormalt kraftig og langvarig blødning.


Videre forklarer eksperten at mange som går på p-piller og utsetter menstruasjonen kan oppleve uregelmessige blødninger fra tid til annen. Slik vet du om mensen er unormalt kraftig. TA TIDEN: Hvor lang tid tar det før du må bytte tampong eller bind? Sidehar samlet noen spørsmål om menstruasjon som unge lurer på, og spurt lege Trine Aarvold i Sex og samfunn om hjelp til svar.


SVAR: Hei Det finnes nok en god forklaring på dette. Mange jenter kan oppleve langvarig mens. Oftest skyldes det at den forrige eggløsningen din ikke kom.


Kobberspiral og enkelte gestagenpreparater kan gi kraftige og langvarig blødninger. Hvis du går på Microgynon har du ingen menstruasjon , du har en mellomblødning. Og mellomblødninger kan arte seg slik du beskriver.


For menstruasjon skal jo være vondt? Det er en glidende overgang fra det som regnes som normalt til det som er unormalt. Det tar lang tid før jenter og kvinner får diagnosen. Noen har alltid regelmessig menstruasjon , det vil si like lang tid mellom hver menstruasjon , mens . Menstruasjon , eller mensen, er en del av alle kvinners liv.


Slik finner du ut hvor lang din syklus er. Det er ikke helt unormalt ettersom du veier en. I fasen ved start av menstruasjon (tidleg i tenåra) og ved start av overgangsalderen er . Det finnes mange mulige årsaker til endring i utflod eller unormal utflo men. Brun utflod i starten av menstruasjonen kan skyldes at livmoren . Skjer det noe unormalt bør du ta kontakt med legen for å dobbeltsjekke.


Det kan hende du opplever mellomblødning hvis det har gått lang tid . Sjenerende hårvekst på kroppen. I løpet av en normal menstruasjon skal blødningen ikke overstige ml.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения