torsdag 4. juli 2019

Kan man få brennkopper flere ganger

Brennkopper er en overflatisk infeksjon i huden som smitter lett. Den kan være plagsom, men går som regel over etter noen dager med riktig behandling. Også større barn og voksne kan få sykdommen og man kan få den flere ganger. To ulike bakterier kan.


Et barn med brennkopper kan gå i barnehagen hvis det kun er få og små brennkopper. Vask sår og hud rundt med vanlig såpe og vann to ganger daglig. Til større barn og voksne kan man evt. Hvis flere sår på et lite område kan det også være aktuelt å påføre en reseptfri . Vanligvis er det barn og unge som får brennkopper. Om man pirker vekk krusten, siver ravgul væske gjerne fram.


Ved utbredt impetigo (lesjoner i flere regioner) anbefales systemisk bruk av antibiotika i tillegg til . Spesielt er barnehager og skoler utsatt for utbrudd dersom man ikke er nøye nok med. Dersom brennkoppene kan tildekkes med plaster, vil de ikke smitte. I tilfeller der det er viktig å få rask kontroll med situasjonen, kan bruk av klorin eller. Er det flere - men ikke svært mange - brennkopper på ett . Man føler seg normalt ikke syk når man har brennkopper , men noen kan for.


Ved få og små brennkopper i et område: vask sår med klorheksidin og dekk til med. Den som kommer i kontakt med brennkoppene. Vanlige brennkopper kan noen ganger forveksles med herpes.


Vanlig impetigo med få lesjoner i en region vaskes med såpe og vann to-tre ganger i døgnet. Man kan godt få infeksjonen flere ganger. Har man brennkopper behandler man det, når man ikke har det kan man ta forhåndsregler. Vask området med såpe og vann 2-ganger om dagen.


Det finnes ikke noen regel som sier hvor ofte barn kan få antibiotika. Barn med brennkopper kan gå i barnehage om sårene er små og kan. Behandlingen består i rengjøring med såpe og vann og eventuelt klorhexidin flere ganger daglig. Tidligere benyttet man lokal antibiotikabehandling i form av krem . Du kommer sikkert til å stille seg dette spørsmålet flere ganger : Er mitt barn.


Det kan derfor ansees som unødvendig å holde barnet hjemme hvis man tenker på smittefaren. Barn med små og få sår som ikke væsker og som er godt tildekket, . I august og september er det ekstra mange som får brennkopper. I familier hvor en eller flere har brennkopper , er det også anbefalt at man har hvert sitt. Noen ganger må man få antibiotika, lokalt i form av salve eller . Når du først har fått brennkopper i hus, kan de være vanskelige å bli kvitt.


Spesielt bør man være oppmerksom på å rengjøre godt under neglene og i nesebor. Da vil du få råd om hvordan du skal forholde deg og behandle utbruddet. Alle kan få brennkopper , også voksne, men det rammer mest barn. Hvis hudforandringene er få og sitter på ett område, skal de behandles hjemme, to til tre ganger daglig:. Av og til trenger man hjelp til å finne ut hva et utslett kan komme av.


Men noen barn kan få så kraftige utbrudd at antibiotikabehandling i form av tabletter er. Les flere saker fra samme kategori. Ved symptomer på brennkopper bør man ta kontakt med lege for å få undersøkt om det kan være. Få og små utslett behandles ganger daglig på følgende måte:. Hvis hudinfeksjon er et tilbakevendende problem og hvis det er flere i . Denne behandlingen utføres 2-ganger i døgnet.


Dette bør gjøres 2-ganger i døgnet. Sykdommen starter gjerne med feber i flere dager og etterfølges så av et utslett. Få lesjoner i en region behandles med lokal huddesinfeksjon ganger daglig på følgende. Hvis man har utbredt hudlesjoner (lesjoner i flere regioner), kan.


Det er ikke uvanlig å få brennkopper flere ganger. Dersom man får hyppige tilbakefall bør en lege undersøke om man er bærer av bakterien i nesen eller i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения