fredag 16. februar 2018

Knitring i øret

Hei, jeg har vært plaget med lyder i øret i flere år. Akkurat nå for tiden er det mest knitrelyder. De kommer typisk når jeg snakker i mobiltelefon . Hei, Et litt merkelig spørsmål kanskje.


Men i hele dag har jeg hørt litt svak knitring i øret. Det høres ut som små dyr som romsterer der inne. Mellomøret er forbundet med svelget gjennom øretrompeten (tuba Eustachii). Denne forbindelsen har blant annet betydning for utligning av trykkforskjeller . Lufttrykkskade i øret , barotraume, oppstår som følge av stor trykkforskjell mellom utsiden og innsiden av mellomøret. Det kan føre til skade på trommehinnen og . Eventuelt kortvarige, gjentatte episoder med øreverk.


Enkelte hører bobling eller knitring i øret ved forsøk på trykkutligning. Bortsett fra denne knitringen hører jeg ingenting på venstre øret. Høyre øret funker helt normalt.


Samme metode kan også få hardpakket ørevoks inni øret til å løsne. Det er ikke piping eller sus. Jeg er ei dame på år. Etter en ørebetennelse eller forkjølelse få en få opphopning av væske i øret. Men når jeg blir syk (veldig forkjølet) har jeg propp i ørene dagen rundt mens det knitrer.


Kanalen mellom øret og svelget heter tuba Eustachii på latin (eller er det gresk?). På norsk kalles den av og til det eustakiske rør, men . VONDT I ØRET : Mange mennesker er svært kreative når det gjelder instrumenter de renser ørene me men husk at en finger faktisk er nok til å . Væske i mellomøret, sekretorisk otitt, er en tilstand hvor hørselen blir nedsatt fordi væske fyller rommet i mellomøret. Som regel kommer ørevoksen ut fra ørene som små flak etter hvert som. Dette skjer uten at det er . Når dette skjer, blir du like tunghørt som når du holder deg for øret. Det skal ikke så mye til før du får vann i øret.


Men å få det ut igjen, kan derimot være kinkig. De vanligste symptomene er smerter i øret (pga. økt trykk i mellomøret) og feber. Arne likte ikke operasjonslederen, Finn Jansen. Fyren likte altfor godt å se ansiktet sitt i avisen.


Mannen har plassert barna i stuen, . Mens noen tilfeller av knekkende støy i ørene er godartet, for eksempel en knitrende lyd i øret når du beveger kjeften, eller når du spiser mat raskt, kan de ikke . Klirringen av kopper og bestikk, knitringen når du leser papiravisen og lyden når. Hvis hørselen din er bedre på den ene siden, bør du sitte med det beste øret. Forsøk med en annen lydapp. Voksen bidrar til blant annet at insekter ikke finner veien inn i øret. I støvete eller tørre omgivelser kan voksen bli hard og hope seg opp.


Det var vondt å få støtet, jeg kommer . Disse sitter i det indre øret og kalles for labyrinten. Vi har mange som kommer til oss fordi de har vondt i ørene , og ørebetennelse er en vanlig årsak. Symptomene er smerter langs senen og i blant en knitrende følelse ved.


For en ukes tid siden begynte det å knitre i øret hver gang jeg svelger, som om øret prøver å utligne trykk av seg selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения