torsdag 7. november 2019

Trening alkohol

Alkohol anses som et prestasjonshemmende middel i idrett, og det er bred enighet om at alkohol ikke bør inntas i forbindelse med trening og sportslige . Nordmenn trener som aldri før, med økt fokus på helse og å ta vare på kroppen sin. Noen trener for å komme i form til et løp, andre trener for å få mer energi, . Du trener hardt mot et mål, men det er både et bryllup og en firmafest i perioden. Så hvordan er det egentlig med trening og alkohol ?

Drikker du for mye, påvirker . Alkohol gir oss - i likhet med protein, karbohydrater og fett - energi, men det gir oss ikke næring. Dehydrering kan være farlig, men det er en myte at fylla ødelegger måneder med trening. Vi vet at alkohol gjør oss trøtte og gir hodepine dagen derpå.


Men hvor mye påvirker alkoholen egentlig treningen ? Toppidrettsutøvere som normalt ikke rører alkohol vil generelt kanskje merke alkoholeffekten mer enn vanlig folk, sier forsker. SIDE2): De fleste er vel klar over at alkohol ikke akkurat er det som har best effekt for treningsøktene dine.

Folk flest er ikke klar over den negative sammenhengen mellom alkohol og trening , hevder idrettslege Terje Halvorsen, i følge en . ALKOHOL OG TRENING : Kombinasjonen av væsketap fra trening og væsketapet fra alkohol kan gjøre deg mer støl, i tillegg til at det kan gjøre . Idrett og alkohol hører ikke sammen. Det hører vi ofte i debatten rundt alkoholservering ved idrettsarrangement. DROPP DETTE ETTER TRENING : Det å drikke mye alkohol etter trening kan føre til at effekten av treningen forsvinner. Fra tid til annen har man et ønske om å kose seg med alkohol. Hva slags konsekvenser får det for prestasjon og fremgang?


Trening og alkohol er ikke en spesielt god kombinasjon dersom du ønsker å få maksimalt ut av treningen din. De er etablerte spillere og de sier at det ikke skader å drikke på fredag hvis det er trening på mandag. Spørmålet mitt er altså: Hvor lenge påvirker alkoholen. Ingen forskjell I studien gikk forsøkspersonene gjennom to perioder der de den ene perioden drakk alkohol etter trening , mens de den andre . Inntak av alkohol er vanlig i den vestlige kultur og har eksistert siden tidenes morgen. Alkohol i store mengder er skadelig for oss, men i mindre . For fysiolog ved Oslo universitetssykehus, Jonny Hisdal, er det i alle fall liten tvil om det.


Formen etter en fest med mye alkohol kan være ganske dårlig neste morgen.

Mange håper at en liten løpetur eller spinningstime kan fjerne . Alkohol og trening er en uheldig kombinasjon dersom man ønsker og oppnå best mulig resultater, det er alle enige i, men på et generelt . I det siste har vi snakket en del om dette med trening og alkohol. Alkohol er ikke bra i det hele tatt hvis man trener aktiv styrke. Produksjonen av testosteron kan synke. Jo lavere testosteron produksjon, desto lavere . Væsketapet under trening må erstattes, hvis ikke blir kroppen slapp og hodepinen kommer. Mange liker å kose seg med alkohol en gang i blant.


Men i hvilken grad påvirker alkoholen prestasjon og fremgang på treningsfronten? Følger du rådene til den svenske kostholdseksperten Martin Berkhan så unngår du skadevirkningene alkohol har på treningen. Hvordan påvirker alkoholinntak kroppen?


Vi trener mer når helgen nærmer seg, men alkoholinntaket øker i takt. Det er mange som tror at et glass rødvin om dagen er sunt. Resultater som er kommet frem i Helsedirektoratets befolkningsundersøkelse for . Men jeg lurte på hvor mye alkohol ødelegger for treningen , hvis det er snakk om 1-ganger i måneden?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Популярные сообщения